ΥΠΟΙΚ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων καθαριστών/τριών κατά της απόλυσής τους

Φωτογραφία αρχείου

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν, από τις 10πμ., οι συμβασιούχες/οι καθαρίστριες και καθαριστές που λήγουν οι συμβάσεις τους στις 31 Μάρτη 2021.

100 καθαρίστριες και καθαριστές, εργαζόμενοι σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο της απόλυσης, εν μέσω πανδημίας, καθώς η σύμβασή τους δεν αναμένεται να ανανεωθεί. Καμία κίνηση, από πλευράς ΥΠΟΙΚ, με το δεδομένο πως πρόκειται για εργαζομένους και εργαζόμενους, με πολλά έτη υπηρεσίας στη συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία, στην οποία και καλύπτουν μέχρι σήμερα πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι καθαρίστριες/στες του υπουργείου Οικονομικών απαιτούν την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής συμβασιούχων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ για τη σημερινή κινητοποίηση:

Οι συμβασιούχες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών που λήγουν οι συμβάσεις μας και μένουμε χωρίς δουλειά, δεν είμαστε αναλώσιμα υλικά.

Έχουμε προσφέρει τις υπηρεσίες μας στο Υπουργείο Οικονομικών, για πολλά χρόνια με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις και μια απίστευτη εργασιακή ομηρία ακόμα και τώρα εν μέσω πανδημίας παρόλο που βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν λήξουν οι συμβάσεις μας.

Αγωνιζόμαστε για να την ζωή και την δουλειά μας,

Αγωνιζόμαστε να μην περάσουμε στην ανεργία και την ανέχεια,

Αγωνιζόμαστε για να μην αντικατασταθούμε από ιδιωτικά συνεργεία που στοιχίζουν ακριβότερα στον φορολογούμενο πολίτη.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου.

Στα πλαίσια του αγώνα μας, πραγματοποιούμε συγκέντρωση έξω από το

Υπ. Οικονομικών (Νίκης 2-4 Σύνταγμα) την Τρίτη 23-2-2021 στις 10πμ.


Σχετικές αναρτήσεις: