Εμποροϋπάλληλοι Αθήνας, Πειραιά: Συνέντευξη Τύπου για το θάνατο εργαζομένου στον «Σκλαβενίτη» από κορονοϊό | 24 Φεβρουαρίου

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχωρούν, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα 10πμ., ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών  Επιχειρήσεων Πειραιά και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Αφορμή ο θάνατος από κορονοϊό εργαζομένου σε κατάστημα του «Σκλαβενίτης» στον Πειραιά, την περασμένη Κυριακή, τα δεκάδες άλλα κρούσματα σε καταστήματα σουπερμάρκετ, καθώς η ανεπάρκεια μέτρων προστασίας της υγείας εργαζομένων και καταναλωτών.

Όπως καταγγέλλεται από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις:

Την ώρα που κυβέρνηση και εργοδοσία απλώνουν πέπλο σιωπής για τα ανεπαρκή μέτρα προστασία στους χώρους δουλειάς και την απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών, εμείς τη σπάμε! Την Κυριακή, έχασε τη ζωή του συνάδελφος μας από κορονοϊό και την ίδια στιγμή τα κρούσματα είναι δεκάδες σε καταστήματα, αποθήκες και γραφεία όλων των μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ.

Δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα να μετράμε απώλειες και κρούσματα ως στατιστική. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, δεν θα επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και εργοδοσία να παίζουν με την υγεία και τις ζωές μας.

Να σταματήσουν το κρυφτούλι πετώντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλο όταν έχουμε νεκρό συνάδελφο μας, όταν συνάδελφοι μας καθημερινά νοσούν από covid-19, όταν  συνάδελφοι μας νοσηλεύονται.

Τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζόμενων και καταναλωτών.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου των τριών Σωματείων θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη διεύθυνση www.sea1891.gr/youtube.

Αμέσως μετά, αντιπροσωπεία από τα τρία σωματεία θα προχωρήσει σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να παραδώσει νέο υπόμνημα με συγκεκριμένα στοιχεία και αιτήματα.