Ενωτική Πρωτοβουλία: Πλειστηριασμοί 2021, η Εθνική (μας) τράπεζα αφήνιασε…

Μια από τις 107 σελίδες πλειστηριασμών με επισπεύδουσα την Εθνική Tράπεζα της Ελλάδας

2.140 οφειλέτες με τα μέχρι στιγμής στοιχεία (19.2.2021) έχουν «μπει στο μάτι» της εθνικής μας τράπεζας. Αυτό σημαίνει ότι 2.700 ακίνητα (σπίτια, οικόπεδα, κ.λπ.) θα εκπλειστηριασθούν άμεσα μόλις αρθεί το «εμπάργκο» κατά των πλειστηριασμών λόγω της πανδημίας.

Οι αριθμοί αποκαλύπτουν τη νέα επιθετική τακτική της τράπεζας έναντι των μικροοφειλετών της. αν λάβουμε υπόψη στοιχεία, με τα οποία διαπιστώσαμε ότι το 75,6% των εκπλειστηριαζομένων κατοικιών αφορά ακίνητα αξίας κάτω των 120.000 ευρώ.

Στην ιστοσελίδα του Ταμείου Νομικών (https://deltio.tnomik.gr) έχουν αναρτηθεί έως σήμερα αναγγελίες πλειστηριασμών κατά 5.798 οφειλετών που αντιστοιχούν σε 7.354 πλειστηριασμούς ακινήτων. Από τις αναγγελίες αυτές οι 2.140 έχουν εκδοθεί από την Εθνική Τράπεζα. Άλλες 350 αναγγελίες έχουν εκδοθεί από ιδιώτες και εταιρείες (εκτός τραπεζών. Οι υπόλοιπες τράπεζες (συστημικές και συνεταιριστικές) έχουν εκδώσει 3.308 αναγγελίες.

Η Εθνική (μας) τράπεζα αφηνίασε…

Με απλά λόγια η Εθνική αναδεικνύεται στον πιο δεινό κυνηγό των οφειλετών της με ποσοστό 37% επί του συνόλου των αναγγελιών.

«Λογικό», ειδικά αν το σκάνδαλο του ξεπουλήματος της πρώην θυγατρικής «Πανγαία» έχει στοιχίσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους μετόχους της τράπεζας.