29.3 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Ανακοίνωση – καταγγελία ΝΤ Άρτας ΑΔΕΔΥ κατά δημάρχου Αρταίων για αυταρχισμό και ετσιθελισμό

Πρόσφατα

Ο Δήμαρχος Αρταίων, για δεύτερη συνεχόμενη φορά και σε αυτόν τον κύκλο κινητικότητας, σε μια εντελώς αυταρχική κίνηση, αποφάσισε πάλι μόνος του να μην επιτρέψει σε υπάλληλο του Δήμου να συμμετέχει στην διαδικασία της κινητικότητας έτσι όπως αυτή καθορίστηκε στο ν.4440/2016, νόμο που θέσπισε την διαδικασία της κινητικότητας μεταξύ των υπηρεσιών του Δημοσίου με την βούληση των εργαζόμενων.

Μια διαδικασία που μέχρι κάποιο βαθμό έλυσε τα χέρια των εργαζόμενων και τους απάλλαξε, πάλι ως ένα βαθμό, από το να «φυλάνε κατουρημένες ποδιές» για να πάρουν μια απόσπαση, μια μετάταξη, μια μετάθεση.

Με αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις, που όσο πάει πετσοκόβονται από τις τελευταίες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, αφού μάλλον «δεν βολεύουν», κάθε εργαζόμενος ( με εξαίρεση τους συναδέλφους Μηχανικούς που όπως φαίνεται είναι σε μια ιδιότυπη εργασιακή «ομηρία») μπορεί να συμμετέχει αν βρει προκηρυγμένη θέση, ανάλογη των προσόντων του.

Αυτή την στιγμή η διαδικασία του παρόντος κύκλου κινητικότητας βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Στο στάδιο αυτό οι υπηρεσίες υποδοχής ζητούν ως οφείλουν από τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι που έχουν γίνει δεκτοί, τα αντίστοιχα υπηρεσιακά του έγγραφα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση και για συγκεκριμένο υπάλληλο του Δήμου Αρταίων και ενώ η υπηρεσία υποδοχής (η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.ΑΡΤΑΣ ) είχε ζητήσει από τις 12 /02 /2021 με καταληκτική ημερομηνία την Δευτέρα 22 /02 /2021 συγκεκριμένα απαιτούμενα υπηρεσιακά έγγραφα, ο Δήμαρχος Αρταίων και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, όχι μόνο δεν έχουν ακόμη απαντήσει εντός 10 ημερών (αύριο 22/2/2021 είναι η τελική ημερομηνία) όπως ορίζει η διαδικασία, αλλά κρατάνε ακόμη και σήμερα τα έγγραφα αυτά στα γραφεία τους, χωρίς ούτε καν να τα χρεώσουν στα αρμόδια τμήματα του Δήμου, πράγμα που όχι απλά πρέπει να καταγγελθεί, αλλά αποτελεί και δείγμα αυταρχισμού και ετσιθελισμού!

Η επιθυμία κάθε εργαζόμενου για μετακίνηση του σε άλλη υπηρεσία είναι δικαίωμα του. Άλλωστε ο νομοθέτης ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την μετακίνηση και προφανώς δεν «αποψιλώνει» υπηρεσίες!

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την πράξη αυτή, η οποία άλλωστε έχει καταγγελθεί και από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αρταίων και καλούμε τον Δήμαρχο να αλλάξει άμεσα στάση!

Σας κοινοποιούμε την Ανακοίνωση-Καταγγελία του Σωματείου Εργαζόμενων του Δήμου Αρταίων, έτσι όπως μας κοινοποιήθηκε σαν Ν.Τ. Άρτας της ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους!

Άρτα, 21/2/2021
Για το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος

Γεωργούσης Λεωνίδας

Η Γραμματέας

Αμπελογιάννη Βάσω


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΑΡΤΑ, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Ακόμα μία φορά ΔΥΣΤΥΧΩΣ γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας να εμποδιστεί συνάδελφος δημοτικός υπάλληλος να συμμετέχει στην διαδικασία κινητικότητας και να ολοκληρώσει τη μετακίνηση του και είμαστε υποχρεωμένοι σαν συλλογική έκφραση των εργαζομένων να καταγγείλουμε την Διοίκηση του Δήμου Αρταίων μετά από την σχετική ενημέρωση –καταγγελία του θιγόμενου συναδέλφου προς το Σωματείο.

Η Διοίκηση αποφάσισε ακόμα μία φορά επικαλούμενη ιδιαίτερες και αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες να μην επιτρέψει σε υπάλληλο του Δήμου Αρταίων να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του στη διαδικασία της κινητικότητας, έτσι όπως αυτή καθορίστηκε με τον Ν.4440 / 2016, νόμο που θέσπισε την όλη διαδικασία της κινητικότητας, καθορίζοντας το πλαίσιο της , μεταξύ των υπηρεσιών του Δημοσίου με τη βούληση των εργαζόμενων. Ενώ η υπηρεσία υποδοχής (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.ΑΡΤΑΣ ) είχε ζητήσει από τις 12 /02 /2021 με καταληκτική ημερομηνία την Δευτέρα 22 /02 /2021 συγκεκριμένα απαιτούμενα υπηρεσιακά έγγραφα, η Διοίκηση –ο Δήμαρχος και ο Γ.Γ. -όχι μόνο δεν απάντησαν εντός δέκα ημερών όπως ορίζει η διαδικασία, αλλά κρατάνε ακόμη και σήμερα τα έγγραφα αυτά στα γραφεία τους, χωρίς ούτε καν να τα χρεώσουν στα αρμόδια τμήματα του Δήμου. Εμείς από την πλευρά μας φρονούμε ότι η αντίθεση μας σε ανάλογες πρακτικές είναι αυτονόητη και το δηλώσαμε και στην τελευταία συνάντηση, την Παρασκευή 19η Φεβρουαρίου 2021 , με τον Γ.Γ. του Δήμου κ. Ζέρβα όταν και μας ξεκαθάρισε τις προθέσεις της Διοίκησης, προθέσεις αρνητικές για το όλο θέμα.

Τα αποτελέσματα και οι επιπτώσεις των πράξεων αυτών στην εργασιακή ζωή του συγκεκριμένου υπαλλήλου εφεξής θα είναι πλήρως καθοριστικά με αρνητικό τρόπο , αρνητικό και βλαπτικό για τον ίδιο , ουσιαστικά με de facto υπονόμευση και κατάργηση του δικαιώματος συμμετοχής μας στην κινητικότητα .

Το Σωματείο μας καλεί τον Δήμαρχο κ. Τσιρογιάννη να αλλάξει στάση και να αποστείλει άμεσα τα σχετικά έγγραφα στον φορέα υποδοχής, παρακειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάταξης του υπαλλήλου, ενώ ταυτόχρονα, καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να παρέμβει άμεσα για να σταματήσουν ενέργειες αιρετών που ακυρώνουν τελικά την όλη διαδικασία της κινητικότητας των συναδέλφων και την μετατρέπουν σε ένα αδειανό πουκάμισο .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις