10.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Συνελήφθη για βιασμό κατά συρροή ο τέως διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης

Αρνείται τις κατηγορίες, τι είπε ο δικηγόρος του

Πρόσφατα

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την έκδοση και εκτέλεση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, λίγες ώρες αφού προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ με τον δικηγόρο του. Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος, τους οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ενημερώθηκε για την έκδοση εντάλματος σύλληψης τηλεφωνικά και μαζί με τον δικηγόρο του Νίκο Γεωργουλέα εμφανίστηκε, για δεύτερη φορά. αυτοβούλως στην Ασφάλεια και αυτή τη φορά συνελήφθη. Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια και θα λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ αμέσως μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή του ή όχι.

Καταλυτικό ρόλο στο ντόμινο των καταιγιστικών εξελίξεων έπαιξαν οι μαρτυρίες που κατάφερε να συλλέξουν οι εισαγγελείς, που, ύστερα από τη μήνυση της Παρασκευής ενός 25χρονου που κατήγγειλε πως βιάστηκε από το γνωστό σκηνοθέτη – ηθοποιό, προχώρησαν σε γρήγορη έρευνα και εξέτασαν μια σειρά από μάρτυρες, οι οποίοι εισέφεραν στη δικαιοσύνη καθοριστικά στοιχεία για την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του γνωστού ηθοποιού. Κατατέθηκε νέα μαρτυρία εναντίον του, που φέρεται να αφορά υπόθεση βιασμού που έγινε πριν από έξι χρόνια, η οποία δεν έχει παραγραφεί. Συνεπώς εις βάρος του υπάρχουν πλέον δύο μαρτυρίες για υποθέσεις που δεν έχουν παραγραφεί. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια, η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Αρνείται τις κατηγορίες

Λίγο μετά τη σύλληψή του, έξω από τη ΓΑΔΑ, ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας, δήλωσε ότι ο Δ. Λιγνάδης «αρνείται όλα όσα ακούγονται». Όπως ανέφερε, από το πρωί, κατά την πρώτη επίσκεψη στη ΓΑΔΑ, ο πελάτης του «έθεσε εαυτόν στην διάθεση των αρχών και αμέσως μόλις εξεδόθη το ένταλμα συλλήψεως σε μεταγενέστερο χρόνο ενημερωθήκαμε και προσήλθε αυτοβούλως».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν μπορεί να πει περισσότερες λεπτομέρειες για το ένταλμα σύλληψης, και πρόσθεσε ότι «θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω (σ.σ. η κατηγορία) είναι για βιασμό. Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες».

Με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».


Προηγούμενη σχετική ανάρτηση | Σόου «ιεράς Μενδώνη» και αποποίηση ευθυνών: Ο «κακός άνθρωπος» Λιγνάδης εξαπάτησε εμένα και τον πρωθυπουργό

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις