11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΟΕΝΓΕ: «Η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο», επισημαίνει για τον απεργό πείνας, Δ. Κουφοντίνα

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Πανεπιστημίου Αθηνών: Όχι στην κρατική δολοφονία του Δημήτρη Κουφοντίνα

Πρόσφατα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Με αφορμή την επιδείνωση της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, η ΟΕΝΓΕ δηλώνει άλλη μια φορά πως πάγια και σταθερή θέση των νοσοκομειακών γιατρών σε όλες ανεξαίρετα τις περιπτώσεις απεργίας πείνας είναι:

1. Σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του έχοντος ικανότητα καταλογισμού ασθενούς και παρά την θέλησή του.

2. Ιδιαίτερα δε η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο σύμφωνα με αποφάσεις διεθνών ιατρικών συνεδρίων περί ιατρικής δεοντολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας.


Πρωτοβουλία Εργαζομένων Πανεπιστημίου Αθηνών
Όχι στην κρατική δολοφονία του Δημήτρη Κουφοντίνα

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα του πολιτικού κρατούμενου και απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και ζητάει την άμεση ικανοποίηση του αυτονόητου. Να γυρίσει πίσω στον Κορυδαλλό μετά την βίαιη απαγωγή του από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου, χωρίς καν την εμπλοκή των αρμόδιων, κατά το δικό τους αστικό δίκαιο, θεσμικών οργάνων.

Από τις 8/1/2021, ο Δ.Κ. βρίσκεται εξαναγκασμένος σε απεργία πείνας για την ανθρώπινη και πολιτική αξιοπρέπειά του, αφού σταθερά στο πρόσωπό του συστηματικά και συστημικά παραβιάζονται όλα τα δικαιώματά του ως κρατούμενος (άδειες, επισκεπτήρια, υγειονομικά μέτρα, ποινές πρόσθετες στις ήδη από τα δικαστήρια επιβληθείσες, κατάργηση έκτισης ποινής σε ανοιχτές φυλακές, κλπ). Να σημειωθεί ότι όλα αυτά έχουν κερδηθεί με αιματηρούς και πολύχρονους αγώνες από τους φυλακισμένους, πολιτικούς και ποινικούς.

Σήμερα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 39η ημέρα απεργίας πείνας και οι θεράποντες γιατροί μιλούν ήδη για βλάβη νεφρών, ηλεκτρολυτικές διαταραχές και αρχόμενη βλάβη στομάχου και χολής. Ζητάνε να μεταφερθεί επειγόντως σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο ακόμη και για την ίδια τη ζωή του.

Το καθεστώς εξαίρεσης που διέπει την ζωή των κρατουμένων και η φυσική εξόντωση των πολιτικών κρατουμένων μπαίνει ακόμη μια φορά με δραματικούς όρους κινδύνου απώλειας ανθρώπινης ζωής και ζητάει από εμάς να εκφράσουμε την έμπρακτη αντίθεση μας στην παντελή κατάργηση όλων των μέχρι τώρα κεκτημένων, ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων των κρατουμένων. Να υψώσουμε τείχος στο καθεστώς εξαίρεσης και στην έξω κοινωνία και στις φυλακές.

Με αφορμή την έκφραση αλληλεγγύης στο δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Δ.Κ. από 68 πανεπιστημιακούς δασκάλους -φωτεινή εξαίρεση απέναντι σε μια παγωμένη κοινωνική πλειοψηφία- βγήκαν από τις τρύπες τους οι φασίστες φονιάδες του Φύσσα, του Λουκμάν, οι μαχαιροβγάλτες εναντίον μεταναστών, αγωνιστών. Εν μέσω πανδημίας, εντεινόμενου αυταρχισμού και με την ενορχήστρωση από τα καλοταϊσμένα, από τις λίστες Πέτσα, ΜΜΕ, οι φασίστες απείλησαν ακόμα και με προσωπικά e-mail τους υπογράφοντες ακαδημαϊκούς. Αυτή τη φορά «ντύθηκαν» φοιτητές προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, κατά το αντίστοιχο των αγανακτισμένων επιτροπών πολιτών.

Καταγγέλλουμε τη λογοκρισία που ασκείται σε ΜΜΕ και διαδικτυακά μέσα εναντίον όσων αντιδρούν και διαμαρτύρονται για την επιχειρούμενη κρατική δολοφονία του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα και τη στοχοποίηση όσων αρνούνται την άρση ακόμη και αυτής της αστικής συνταγματικής ισονομίας και την εμφυλιοπολεμική αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων.

Θεωρούμε αυτούς τους μηχανισμούς, ιδιωτικούς, κρατικούς και παρακρατικούς, ηθικούς αυτουργούς της διαφαινόμενης δολοφονίας.

Είναι αυτοί που νομιμοποιώντας την απαξία των συλλογικών κεκτημένων και της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, όταν πρόκειται για τη ζωή του πολιτικού αντιπάλου, ξαναδίνουν ζωή και νομιμοποίηση στους φασίστες, τις απόψεις και τις δράσεις τους και τους αναγορεύουν σε συνομιλητές. Το μίσος τους, οπλίζει δολοφονικά χέρια ενάντια σε όποιον διαφέρει στο χρώμα, τη φυλή, την καταγωγή, τη θρησκεία, το φυλετικό και σεξουαλικό προσανατολισμό. Σπέρνουν το μίσος ενάντια σε κάθε αγώνα που βελτιώνει τη ζωή των καταπιεσμένων και στρέφεται ενάντια στα κέρδη και την εξουσία των αφεντικών τους, εκφραστών του κεφαλαίου μέσα και έξω από τη χώρα.

Η αγωνιζόμενη κοινωνία θυμάται και έχει καταδικάσει προ πολλού τα κατακάθια του φασισμού , τους νεοναζί, τους απόγονους του Χίτλερ, του Μεταξά, του Παπαδόπουλου, του Μιχαλολιάκου και κάθε επίδοξου φύρερ, με ή χωρίς κοινοβουλευτικό μανδύα.

Οι εργαζόμενοι, η εργατική τάξη, η νεολαία, τα κοινωνικά κινήματα, η αγωνιζόμενη πανεπιστημιακή κοινότητα, όλοι οι μαζικοί συνδικαλιστικοί και πολιτικοί φορείς και συλλογικότητες καλούνται να καταδικάσουν την επιχειρούμενη κρατική δολοφονία.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Όχι στην εξόντωση του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα του.

Κράτος, κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΗΠΑ, Ε.Ε., είναι υπεύθυνοι για την προαναγγελθείσα δολοφονία.

Να μη γίνουμε με τη σιωπή μας συνένοχοι.

Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους πολιτικούς κρατούμενους.

Ποτέ, πουθενά και για κανένα, μέσα και έξω από τις φυλακές, καθεστώς εξαίρεσης.


Σχετική ανάρτηση | Γιώργος Χαρίσης: Αλληλεγγύη στο Δημήτρη Κουφαντίνα. Να κάνουμε κάτι ΤΩΡΑ για να σωθεί η ζωή του

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις