14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σωματείο «Ελπίς»: Όλοι & όλες στην Πανυγιειονομική Πανελλαδική Κινητοποίηση | Τρίτη 16 Φλεβάρη

Πρόσφατα

ΤΡΙΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στάση εργασίας ΠΟΕΔΗΝ, 9πμ.-3μμ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  στο ΘΥΡΩΡΕΙΟ και ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ, ώρα 9.30πμ
για τη συγκέντρωση 10πμ., στο υπ. Εργασίας (Σταδίου 29),
και την πορεία προς το υπουργείο Υγείας

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος πανδημίας στη χώρα μας, με τους εργαζόμενους σε όλες τις δημόσιες δομές της υγείας να δίνουν σκληρά την μάχη και να θρηνούν και δικούς τους νεκρούς, μαζί με τις χιλιάδες των συμπολιτών μας.

 Σε όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ, αρνείται να αυξήσει τις δαπάνες για την υγεία, αρνείται να αυξήσει τους προϋπολογισμούς λειτουργίας, αρνείται να κάνει μόνιμες και μαζικές προσλήψεις, αρνείται να ενισχύσει την Πρωτοβάθμια Υγεία. Είναι προκλητικό ότι ακόμα και φέτος ο προϋπολογισμός για την Υγεία είναι μειωμένος κατά μισό δις ευρώ – με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση πριμοδοτεί πλουσιοπάροχα τον ιδιωτικό τομέα υγείας, τη στιγμή που αυτός απουσιάζει πλήρως από την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για το μόνο που νοιάζεται η Κυβέρνηση είναι η επικοινωνιακή της  εικόνα (χειροκροτήματα, δηλώσεις «περί ευθύνης γιατρών», για δήθεν προσλήψεις χιλιάδων, για δήθεν «επίταξη» μονάδων του ιδιωτικού τομέα) fake news για το πλήθος των ΜΕΘ, για το «εμβολιαστικό σχέδιο» που στη πράξη μετατρέπει τα Νοσοκομεία σε εμβολιαστικά κέντρα αφού η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει αφεθεί στην μοίρα της χωρίς στελέχωση, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς υποδομές, χωρίς κανένα σχέδιο,

Η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι είναι τελείως διαφορετική: Εντατικοποίηση, μετακινήσεις αντί προσλήψεις προσωπικού, απειλές και τρομοκρατία στους εργαζόμενους, εγκατάλειψη στην τύχη τους για τους συναδέλφους που πρέπει να μπούν σε καραντίνα και δεν διαθέτουν την κατάλληλη οικία, έλλειψη μέσων και υποδομών για την ατομική προστασία. Πριν από λίγες μόλις μέρες, η τοποθέτηση του υφυπουργού εργασίας στη Βουλή για το θέμα της ένταξης των Υγειονομικών στα ΒΑΕ, αποκαλύπτει ξεκάθαρα πλέον τη αρνητική βούληση της κυβέρνησης να νομοθετήσει αποδεχόμενη την πρόταση της επιτροπής και το δίκαιο αίτημα μας, με το πρόσχημα το δημοσιονομικό κόστος, τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας λόγω της πανδημίας καθώς και την συνταξιοδότηση σημαντικού αριθμού εργαζομένων.

Απέναντι σε αυτές τις Αντιλαϊκές Πολιτικές, που οδήγησαν το ΕΣΥ στην σημερινή κατάσταση και την Πολιτική της κυβέρνησης, εμείς οι Υγειονομικοί με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον λαό, συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα.

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις στις 16 Φλεβάρη στην Πανυγειονομική κινητοποίηση με συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας και πορεία στο υπ. Υγείας και Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ:

  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • 13ο ΚΑΙ 14ο  ΜΙΣΘΟ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΙΝΑΣ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ – ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις