19.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθούν άμεσα τα εξώδικα από το δήμαρχο Αλίμου

Πρόσφατα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη της το υπ’ αριθμ. 64/11-02-2021 Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ ΟΤΑ, θεωρεί απαράδεκτη και καταδικαστέα την πρόσφατη ενέργεια του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, να αποστείλει εξώδικο σε Συλλογικότητες, Σωματεία ή Ομοσπονδίες που επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους να καταγγείλουν τον ίδιο και τη Διοίκηση του Δήμου, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους σε ανακοίνωση εργαζόμενης του Δήμου Αλίμου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας, τα Δημόσια πρόσωπα δέχονται κριτική για ενέργειες ή παραλείψεις, με την οποία, προφανώς, και μπορεί να διαφωνούν. Αποτελεί όμως ακραία αντιδεοντολογική συμπεριφορά να επιχειρείς να φιμώσεις φωνές που ασκούν δημόσια κριτική, «μοιράζοντας» εξώδικα σε συνδικαλιστικούς φορείς, που εκπροσωπούν εργαζομένους σε εργασιακούς χώρους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παραπάνω ενέργειες του Δημάρχου Αλίμου και τον καλεί να ανακαλέσει άμεσα τα εξώδικα και τις δικαστικές «απειλές».

Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν κατοχυρώσει με αγώνες το αναφαίρετο δικαίωμά τους να τοποθετούνται και να εκφράζουν δημοσίως τις απόψεις τους. Και το δικαίωμά τους αυτό δεν θα το εκχωρήσουν σε κανέναν.


Προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις