ΜΕΤΑ: Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα, στη Βουλή, ώρα 5μμ. | Προσυγκέντρωση: Προπύλαια, ώρα 4.30μμ.

Η κυβέρνηση, αντί να αποσύρει το νομοσχέδιο «έκτρωμα» Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, που βάζει νέους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, ιδρύει πανεπιστημιακή αστυνομία και πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα ιδρύματά της, προς την εμπορευματοποίησή τους, παραμένει στις «ράγες» του αλαζονικού και αντιδημοκρατικού κατήφορού της, και ετοιμάζεται να το ψηφίσει το απόγευμα στη Βουλή.

Συνεχίζοντας τον αγώνα τους, οι φοιτητές, που χθες μαζί με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, πολίτες διαδήλωσαν, για μια ακόμα φορά, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης, ενάντια στον αυταρχισμό, στην καταστολή και στην περιστολή των ελευθεριών μας, δηλώνουν ότι δεν πτοούνται και δεν τρομοκρατούνται από την ωμή βία των αστυνομικών δυνάμεων, την Τετάρτη (10/2), στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και να καταπνίξει τη φωνή τους.

Το ΜΕΤΑ χαιρετίζει το χθεσινό μαζικό, δυναμικό συλλαλητήριο και καταδικάζει το όργιο της αστυνομικής βίας κατά διαδηλωτών καθώς και τις αναίτιες συλλήψεις φοιτητών από το σωρό, οι οποίοι σήμερα δικάζονται με την αυτόφωρη διαδικασία. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συλληφθέντες και απαιτεί να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία και να αφεθούν ελεύθεροι.

Καλεί, δε, τους εργαζομένους και τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για να ακυρωθούν τα κυβερνητικά σχέδια. Με ενότητα, μαζική μετωπική συστράτευση όλων των δυνάμεων, με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Τέλος, το ΜΕΤΑ καλεί όλους και όλες να δώσουν εκ νέου δυναμικό «παρών» στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί, για την σήμερα Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2021, σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
θα πραγματοποιηθεί, στις 5μμ., έξω από τη Βουλή.
Προσυγκέντρωση, στα Προπύλαια, στις 4.30μμ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ,
ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΊΑΣ