ΠΣΕ ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ Αγροτών): Για τα εξώδικα του δημάρχου Αλίμου | Αλληλεγγύη στην Αναστασία Παπαχρίστου

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Στις 26/1/2021, λάβαμε δύο εξώδικες δηλώσεις προς και κατά του ΠΣΕ ΟΓΑ και της Προέδρου του από τον Δήμο Αλίμου και τον Δήμαρχό του κ. Ανδρέα Κονδύλη. Οι εξώδικες αυτές δηλώσεις αφορούν το από 28/12/2020 ψήφισμα που ομόφωνα είχε εγκριθεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και είχε αποσταλεί στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των μελών μας, με σκοπό την ενημέρωσή τους και την έμπρακτη εκδήλωση της συναδελφικής μας αλληλεγγύης στη διωκόμενη για τη συνδικαλιστική της δράση από τον Δήμαρχο Αλίμου, συναδέλφισσα Αναστασία Παπαχρίστου, εργαζομένη στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλίμου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο και εκλεγμένη αναπληρώτρια εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. των Παιδικών Σταθμών του Δήμου. Με αυτές μας καλεί να ανακαλέσουμε το εν λόγω ψήφισμα αλληλεγγύης, να ζητήσουμε συγγνώμη από τον θιγέντα Δήμαρχο και να προβούμε σε ανάρτηση της αιτούμενης ανάκλησης και επανόρθωσης.

Οι εντεινόμενες επιθέσεις και απειλές προς κάθε φωνή που αντιδρά και αντιστέκεται σε αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές, με στόχο να φιμωθεί και να παρεμποδιστεί η δράση της, πλέον, έχουν γίνει καθημερινό πεδίο πάλης. Μία τέτοια φωνή είναι η συνάδελφος Αναστασία Παπαχρίστου, καθώς με ανακοινώσεις της ως επικεφαλής της παράταξης ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Αλίμου καταγγέλλει τις πρακτικές που ακολουθεί ο Δήμαρχος Αλίμου, και οι οποίες αφορούν σε «ιδιωτικοποιήσεις, ανάθεση αλλότριων καθηκόντων σε εργαζομένους, τρομοκρατία, εκβιασμούς και εκδικητικές διώξεις σε βάρος εργαζομένων που έχουν το θάρρος να αντιτίθενται στις ενέργειες και στις επιλογές του».

Τα εξώδικα που λάβαμε, μέρος της «βιομηχανίας εξωδίκων» που έστησε ο Δήμαρχος Αλίμου κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, συνδικαλιστών και φυσικών προσώπων που θέλησαν να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμα της συναδελφικής αλληλεγγύης στη διωκόμενη συνδικαλίστρια συνάδελφο, θα μπορούσαν απλώς να επισύρουν την αποδοκιμασία μας και να βρουν τη θέση που τους αξίζει, στον κάλαθο των αχρήστων. O Δήμαρχος Αλίμου, όμως, επέλεξε συνειδητά να μην περιοριστεί στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αλλά να επιχειρήσει να την επεκτείνει, ώστε να συμπεριλάβει στις «αξιόποινες πράξεις» και τη συναδελφική αλληλεγγύη, που γενικευμένα εκδηλώθηκε σε συμπαράσταση της συναδέλφου.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ ΟΣΑ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ

Στον ΠΣΕ ΟΓΑ:

  • Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και απειλές.

  • Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών – απ’ όπου κι αν προέρχονται.

  • Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και να τους υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο.

  • Ανακαλούμε τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη στην τάξη και τον καλούμε να περιοριστεί στην άσκηση των καθηκόντων του, απέχοντας από πρακτικές εκφοβισμού. Τον καλούμε, επίσης, να ανακαλέσει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για άσκηση διώξεων σε βάρος όσων άσκησαν κριτική στις πολιτικές του επιλογές και να αποσύρει άμεσα όλες τις πειθαρχικές διώξεις και ποινές εις βάρος της συναδέλφισσας Αναστασίας Παπαχρίστου.

  • Καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ να σταθούν στο πλευρό της διωκόμενης συναδέλφου και όλων των εργαζομένων που απειλούνται και διώκονται για τον αγώνα τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

ΔΕΝ ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ


Προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις: