11.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Γιώργος Χαρίσης: Έχετε μνήμη χρυσόψαρου ή είστε τζάμπα μάγκας, κ. Δήμαρχε Αλίμου;

Ο Γιώργος Χαρίσης είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ

Στο κείμενο υποστήριξης που υπογράψαμε για την Αναστασία Παπαχρίστου αναφέρουμε ότι είστε «…ο μοναδικός δήμαρχος που δεν προσέλαβε κανέναν εργαζόμενο στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, μέσω του διαγωνισμού της 3Κ-2018, που έγινε μετά από τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον Ιούνιο του 2017, με αποτέλεσμα να αναθέτει τμήματα της καθαριότητας σε ιδιώτες…».

Στο εξώδικο που στείλατε σε μένα και σε καμιά εικοσαριά συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ άλλων, λέτε ότι, αυτό είναι ψέμα και ότι «…ο Δήμος Αλίμου προέβη εγκαίρως σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, σύμφωνα με τις τασσόμενες από το άρθρο 24 του Ν.4479/2017 ημερομηνίες, ήτοι μέχρι 28-7-2017, όταν διαβίβασε το υπ’ αριθμ. 15819/2017 έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής» και ότι «…με ευθύνη του κεντρικού κράτους, δηλαδή του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλίμου εγκρίθηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ μόλις στις 5-3-2018, δηλαδή μετά τη λήξη της προθεσμίας (31-7-2017), που είχε ταχθεί με το άρθρο 24 του Ν.4479/2017».

Αποκρύπτετε, όμως, κ. Δήμαρχε Αλίμου, ότι με την εν λόγω νομοθετική ρύθμιση, που ψηφίστηκε μετά από πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, δόθηκε η δυνατότητα στους δήμους, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του Κώδικα (Ν.3584/2007), να προβούν σε τροποποίηση των ΟΕΥ τους, όσον αφορά των αριθμό των εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, δηλαδή στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, και να ζητήσουν όσους εργαζόμενους εκτιμούν με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητές τους.

Εσείς, όμως, είτε πονηρά σκεπτόμενος, είτε από άγνοια του νόμου – αν και δικηγόρος το επάγγελμααντί να φέρετε σχετική τροποποίηση του ΟΕΥ και να ζητήσετε τον αριθμό των εργαζομένων που επιθυμείτε να προσλάβετε, φέρατε στο Δημοτικό σας Συμβούλιο προς ψήφιση νέο ΟΕΥ, που, ως Δημοτική Αρχή οφείλετε να γνωρίζετε ότι ακολουθούνται άλλες διατάξεις και υπάρχει χρονική καθυστέρηση μέχρι την έγκρισή του.

Το κάνατε, όμως, σκόπιμα, γιατί τότε και οι εργαζόμενοι και η αντιπολίτευση στο Δήμος σάς το είχαν επισημάνει και σας είχαν ασκήσει κριτική. Μάλιστα, σε γραπτή ανακοίνωση, το Σωματείο εργαζομένων – τότε στη διοίκηση δεν ήταν οι υποτακτικοί σας – τόνιζε ότι “...αντί να κάνει τροποποίηση του ΟΕΥ […] για να μπορέσει να συμμετέχει στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων στην καθαριότητα, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την “ευκαιρία” αυτή, μόνο και μόνο για να μπορέσει να περάσει, ξανά αιφνιδιαστικά και με καλυμμένο τρόπο, έναν νέο ΟΕΥ εντελώς αναξιοκρατικό στον οποίο ο Σύλλογος των εργαζομένων και οι εργαζόμενοι ήταν αντίθετοι. Με αποτέλεσμα ο Δήμος να είναι χωρίς ΟΕΥ και να μην μπορεί να συμπεριληφθεί στους Δήμους που έχουν δικαίωμα να προκηρύξουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα...”.

Μάλιστα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου εργαζομένων, τον Φλεβάρη του 2018 σας κατήγγειλλε ότι οι εργαζόμενοι και η ΠΟΕ-ΟΤΑ …δεν θα τον ακολουθήσουν στα παιχνίδια που κατασκευάζει προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του και δεν είναι άλλοι από την εξυπηρέτηση των εργολαβικών συμφερόντων, ιδιωτικοποιώντας την υπηρεσία καθαριότητας σε βάρος του Δήμου, των Δημοτών και των εργαζομένων…”.

Άμα, λοιπόν, ήταν ψέματα αυτά που σας καταμαρτυρούσαν, τότε, το σωματείο Αλίμου και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, γιατί δεν προσφύγατε τότε στα δικαστήρια και προσφεύγετε τώρα; Όσα σας καταμαρτυρούμε στο κείμενο στήριξης που υπογράψαμε και δημοσιεύσαμε είναι απολύτως αληθή και η προσπάθεια που κάνετε να ποινικοποιήσετε τη συνδικαλιστική δράση και την άσκηση της δημόσιας κριτικής στις πολιτικές σας, στοχεύουν στην τρομοκράτηση και στη στοχοποίηση των εργαζομένων που έχουν το θάρρος να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους.

Τέλος όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), ως απάντηση στο εξώδικο που της στείλατε «…είναι προφανές ότι ούτε συγγνώμη ζητάμε, ούτε ανάκληση του ψηφίσματος κάνουμε, ούτε διάψευση των όσων γράψαμε κάνουμε και οι απειλές για μήνυση και κυρώσεις που αναφέρει, η αξία τους είναι για το καλάθι των αχρήστων…».

Αλλά μήπως εσείς θα πληρώσετε τα δικαστικά έξοδα; Ας είναι καλά ο Δήμος και οι φορολογούμενοι, με υψηλα δημοτικά τέλη, δημότες σας.

Εντέλει, τζάμπα μάγκας είστε, κ. Ανδρέα Κονδύλη, Δήμαρχε Αλίμου Αττικής!

31/1/2021


Σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα