15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Και α και ου και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ» από ΕΡΤ | Ρεπορτάζ για ν/σ Κεραμέως με καλεσμένους μόνο… ΔΑΠίτες με οφίτσια!

Πρόσφατα

Η κυβερνητική προπαγάνδα και «λαθροχειρία» δεν έχει πάτο και αποδεικνύεται και σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως για τα ΑΕΙ, που το κατέθεσε νύχτα στη Βουλή. Πολλοί χρήστες του twitter ανέδειξαν ότι το κρατικό κανάλι, την περασμένη Πέμπτη, ημέρα του μεγάλου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου από φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, κατά του νομοσχεδίου των ταξικών φραγμών και της πανεπιστημιακής αστυνομίας, το κρατικό κανάλι προσκάλεσε μόνο φοιτητές – μέλη της ΔΑΠ, και μάλιστα με οφίτσια,. Αναλυτικότερα:

Υπό τον τίτλο «Καθημερινά τα περιστατικά ανομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια», στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της περασμένης Πέμπτης, ΕΡΤ και ΔΑΠίτες ξεσπαθώνουν (στο παρακάτω βίντεο):

Στο 2.33: «Τα περιστατικά ανομίας δεν αποτελούν πράξεις οι οποίες γίνονται μία φορά, είναι ατυχές συμβάν, είναι ατομικές ευθύνες ενός παραβάτη… Αλλά νομίζω αποτελούν καθημερινότητα. Είδαμε ακόμη να υπάρχουν ακόμη και γιάφκες μέσα στα πανεπιστήμια», ισχυρίζεται ένας φοιτητής. Πρόκειται για τον Γιάννη Παπαδημητρίου, γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης.

Στο 3.06: «Θα πρέπει να υπάρχει αστυνομία μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Η οποία αυτή αστυνομία δεν θα λειτουργεί ως φόβος για τον απλό φοιτητή, για τον μέσο φοιτητή. Αλλά θα λειτουργεί ως αποτρεπτικός μηχανισμός, ώστε να μη γίνονται παράνομες ενέργειες μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα», δηλώνει ένας άλλος φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΕΚΠΑ. Πρόκειται για τον Κάρολο Σκιάνη, υπεύθυνο της ΔΑΠ στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις