16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΑΠ Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Οι νέες χουντικές απαγορεύσεις δε θα περάσουν. Όλοι στα Προπύλαια, την Πέμπτη 28/1

Και ώρα 1μμ. | Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας, 11πμ.-2μμ. και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση

Πρόσφατα

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας , διαπιστώνει ότι κάθε μέρα γιγαντώνεται η λαϊκή οργή και αυτό την οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις και επικίνδυνες αντιδράσεις, θεωρώντας ότι με τον αυταρχισμό και την καταστολή θα επιβάλει την πιο βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων δεκαετιών.

Έτσι, από τις 26/1 το πρωί ως την 1/2 ο αρχηγός της ΕΛΑΣ απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, απειλώντας με πρόστιμα χιλιάδων ευρώ τους διοργανωτές και εκατοντάδων ευρώ τους συμμετέχοντες. Την ίδια στιγμή σε δηλώσεις διευκρινίζει πως η απαγόρευση «Δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση, ενώ επίσης δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία, καταστήματα κ.λπ.»!!! Κατά την πάγια τακτική των τελευταίων μηνών επικαλούνται την πανδημία , ενώ από πουθενά δεν προκύπτει εισήγηση της επιτροπής. Η τακτική αυτή εξελίσσεται σε αυτογελιοποίηση της κυβέρνησης καθώς πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς μέσα προστασίας, πλήθος επιβατών στοιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς κανένα μέτρο, ενώ δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολείων και Πανεπιστημίων.

Δεν ξεχνάμε την κατάφωρη διάψευση της κυβέρνησης όταν αποκαλύφθηκε ότι οι απαγορεύσεις τόσο στο Πολυτεχνείο όσο και στις 6 Δεκέμβρη δεν ήταν πρόταση των λοιμωξιολόγων. Ούτε τη δήλωση του Χρυσοχοΐδη –για να δικαιολογήσει τις μεγάλες κατασταλτικές επιχειρήσεις της αστυνομίας – πως «Δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, ο ιός. Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους»…

Είναι προφανές ότι η μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της προηγούμενης Πέμπτης 21/1 θορύβησε την κυβέρνηση , η οποία έχει αποφασίσει να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να ξεθεμελιώσει όποια εργασιακά, συνδικαλιστικά, μορφωτικά και πολιτικά δικαιώματα απέμεναν ακόμη όρθια. Σύμμαχος σ’ αυτήν την προσπάθεια οι αργυρώνητοι κονδυλοφόροι της εξουσίας και τα καλοταισμένα ΜΜΕ, που παρέχουν απλόχερη κάλυψη και στήριξη αποπροσανατολίζοντας τον λαό και εξωραϊζοντας την πραγματικότητα.

Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια του αντιδημοκρατικού κατήφορου στον οποίο βαδίζει η κυβέρνηση και είναι ένα ακόμη πλήγμα στα δικαιώματά μας! Τη στιγμή που η υπουργός παιδείας εξαγγέλλει νέα ωμή και αντιδημοκρατική παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων με υποχρεωτική θέσπιση ενιαίου ψηφοδελτίου και κλείσιμο 460 πανεπιστημιακών τμημάτων, τη στιγμή που περνά ένα νομοσχέδιο ολετήρας των μορφωτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων της νεολαίας και η κυβέρνηση απαγορεύει και φιμώνει κάθε φωνή αντίδρασης, είναι στοιχειώδες καθήκον όλων των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών και σωματείων να καλέσουν σε συμμετοχή στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο , στα Προπύλαια στη 1:00μ.μ και σε όλες τις πόλεις.

Έχουν υποχρέωση να δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας γύρω από τη νεολαία που αυτήν τη στιγμή δίνει αγώνα επιβίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης και των συλλογικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις