ΠΟΓΕΔΥ: Ο Δήμος Αλίμου ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και την αλληλεγγύη Ομοσπονδιών και Σωματείων σε διωκόμενους εργαζομένους

Η ομοσπονδία μας (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημόσιων Υπαλλήλων) σε ένδειξη στοιχειώδους εργατικής αλληλεγγύης σε διωκόμενη εργαζόμενη στο Δήμο Αλίμου (Αναστασία Παπαχρίστου – μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του Δήμου) εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης, όπως και πλήθος άλλων ομοσπονδιών και σωματείων-μέλη της ΑΔΕΔΥ. Η αντίδραση ήταν η ποινικοποίηση της συμπαράστασης, με την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου να αποφασίζει και να στέλνει εξώδικα, όπως και να απειλεί με αγωγές όσες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φυσικά πρόσωπα εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους την αλληλεγγύη τους στη συνδικαλίστρια, αγωνιώντας για το κλίμα αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων που επικρατεί στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης απαγορεύει επί του πρακτέου την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, θέλοντας να φιμώσει κάθε φωνή κριτικής και αντίστασης, επιχειρώντας να εξοντώσει ηθικά και οικονομικά όσους τολμούν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και τους Δημάρχους!

Η ομοσπονδία μας δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και απειλές. Θα συνεχίζει να αγωνίζεται στο πλευρό των εργαζομένων και να τους υπερασπίζεται με κάθε τρόπο.

Η ΠΟΓΕΔΥ καλεί το Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη να ανακαλέσει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για άσκηση δικαστικής δίωξης σε βάρος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των φυσικών προσώπων που του άσκησαν κριτική στις πολιτικές του επιλογές και να αποσύρει όλες τις πειθαρχικές διώξεις και ποινές σε βάρος της συναδέλφισσας Αναστασίας Παπαχρίστου.