ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Δεν ακυρώνουμε τον εαυτό μας και δεν υπογράφουμε δήλωση μετάνοιας, κ. δήμαρχε Αλίμου

Ο δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Αλίμου μας «μαλώνουν», γιατί τους καταγγέλλουμε για τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων σε εργαζόμενους, την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τις εκδικητικές διώξεις σε βάρος εργαζομένων που έχουν το θάρρος να αντιτίθενται στις ενέργειες και στις επιλογές τους. Μάλιστα, απειλούν με δικαστικές αγωγές σε βάρος των συνδικαλιστικών οργανώσεων, συνδικαλιστικών παρατάξεων και φυσικών προσώπων που εξέφρασαν την συμπαράστασή τους και κατήγγειλαν τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος της συνδικαλίστριας, μέλος του Δ.Σ. του τοπικού Σωματείου και εργαζομένης στο Δήμο Αλίμου, Αναστασίας Παπαχρίστου!

Για το λόγο αυτό, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ανάθεσε τη «…σύνταξη Εξώδικων Δηλώσεων – Προσκλήσεων στο πλαίσιο ανάρτησης σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες συκοφαντικών και δυσφημιστικών για τον Δήμο και τον Δήμαρχο δημοσιευμάτων» (ΑΔΑ: ΨΓ2ΩΩΨΒ-8Α7), οι οποίες έχουν αποσταλεί ήδη στους αποδέκτες και τους οποίους καλεί να «ανακαλέσετε» και να «διαψεύσετε» το περιεχόμενο των ανακοινώσεων, να «δημοσιεύσετε κείμενο, στις ίδιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις με το οποίο να ζητάτε έμπρακτα συγνώμη…» και να «παραλείψετε τη δημοσίευση στο μέλλον αντίστοιχων, ή όμοιων, ή παρεμφερών αναληθών δημοσιευμάτων συναφούς ή ομοειδούς περιεχομένου»!

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής Αλίμου σε ποιον αιώνα ζείτε; Αλήθεια μας καλείται να ακυρώσουμε τον εαυτό μας και να υπογράψουμε δήλωση μετάνοιας;

Έχετε το θράσος κ. δήμαρχε, να μας απειλείτε με δικαστικές διώξεις, ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, ενώ θα έπρεπε να σιωπάτε, όταν, όλα όσα σας καταμαρτυρούνται είναι αληθή. Νομίζετε ότι αυτές οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα φυσικά πρόσωπα που απειλείτε με δικαστικές διώξεις είναι σαν αυτά που γνωρίζεται στο δήμο σας; Που είναι του χεριού σας και τα χρησιμοποιείτε ως «παπαγαλάκια» σας, εξαργυρώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις θέσεις ευθύνης που παράνομα τους αναθέσατε, για να μη μιλούν; Αλλά και όταν μιλούν, μιλούν ως εκπρόσωποί σας;

Αποτελεί όνειδος για την Συνδικαλιστική Ανατροπή (ΣΥΝΑΝ) της ΠΟΕ-ΟΤΑ αν συνεχίσει να «ποιείται την νήσσαν» και να καλύπτει την ΣΥΝΑΝ Αλίμου την οποία επικαλείται στο εξώδικο ο Δήμαρχος γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «…με την από 11.1.2021 Ανακοίνωση της “Συνδικαλιστικής Ανατροπής Αλίμου”, που υπογράφουν ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, διαψεύδονται (και με αυτή) πανηγυρικά οι αήθεις, ψευδείς, κακόβουλοι και συκοφαντικοί ως άνω ισχυρισμοί». Άραγε θα τους χρησιμοποιήσει και ως μάρτυρες κατηγορίες απέναντι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις;

Δεν χρειάζεται όμως να ανατρέξει κανείς πολύ πίσω για να ανακαλύψει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζετε στο Δήμο σας. Κύριε δήμαρχε απειλείτε και εκβιάζετε για να μην έρχονται στο φως οι αναθέσεις σας σε ιδιώτες; Μια ματιά αν ρίξει στην ιστοσελίδα του Δήμου σας θα αλιεύσει τα παρακάτω, μόνο τον τελευταίο μήνα:

1. Την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία δράσεων και προγραμμάτων «…πολιτιστικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος στα ΚΔΑΠ του Δήμου Αλίμου» συνολικού ποσού 23.681,82€ (ΑΔΑ: Ψ563ΩΨΒ-Γ01) που αναρτήθηκε στις 7/1/2021.

2. Την ανάθεση για «Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και οργάνωσης εκδηλώσεων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αλίμου» σε ιδιωτική εταιρεία συνολικού ποσού 73.284,00€ (ΑΔΑ: ΨΗΙΔΩΨΒ-Ν8Ε) που αναρτήθηκε στις 8/12/2020.

3.Την τροποποίηση της σύμβασης για την «Ετήσια μίσθωση και μεταφορά ανοιχτών απορριμματοκιβωτίων και πρεσών» σε ιδιωτική εταιρεία ποσού 23.984,80€ και έτσι από 238.948,00€ να ανέλθει στο ύψος των 262.842,80€ για το έτος 2020 (ΑΔΑ: Ψ2ΡΞΩΨΒ-6Β1) που αναρτήθηκε στις 31/12/2020. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι Δήμος αποφάσισε να δώσει άλλες 392.000,00€ για «Μίσθωση Απορριμματοφόρων και συναφούς εξοπλισμού» (ΑΔΑ: ΨΑΝΖΩΨΒ-Σ1Ι), στη δε προκήρυξη του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού προϋπολογίζεται το ποσό των 496.000.00€! Αλήθεια κ. Δήμαρχε Αλίμου πόσα απορριμματοφόρα και φορτηγά θα μπορούσε να αγοράσει ο Δήμος σας με τα ποσά που ξοδεύετε κάθε χρόνο για την αντιμετώπιση των παγίων αναγκών του;

Βεβαίως, κ. Δήμαρχε, εσείς εφαρμόζετε την πολιτική σας. Βγάζετε σπυράκια για ό,τι έχει σχέση με την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου σας, ενώ στέλνετε αβέρτα εξώδικες προσκλήσεις σε δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φυσικά πρόσωπα, γιατί δεν αποτελεί κόστος για σας, αφού τα δικαστικά έξοδα τα χρεώνεται ο δήμος και έτσι εσείς, με τα χρήματα των φορολογουμένων, απειλείτε και εκβιάζεται τις φωνές που τιμούν τις αξίες της αλληλεγγύης και της ανιδιοτέλειας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι εκβιασμοί σας θα πέσουν στο κενό, γιατί, αν εσείς δεν αντέχετε τη δημόσια κριτική, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείτε αν πρέπει να συνεχίσετε να ασχολείστε με τα κοινά! Εμείς δεν είμαστε διατιθέμενοι να αυτοακυρωθούμε και θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα στο Δήμο σας.

Τέλος, εκείνο όμως που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, είναι η στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία καλύπτει την υποταγμένη εργοδοτική πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και έτσι αμαυρώνεται, ακόμα περισσότερο, η εικόνα των Συνδικάτων στα μάτια των εργαζομένων, βαθαίνει η απαξίωση και χάνεται οποιαδήποτε αξιοπιστία τους.


27 Γενάρη 2021
Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ