18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΕΚΕΣ: Όταν η Δικαιοσύνη δε συμφωνεί μαζί τους, τόσο το χειρότερο για τη… Δικαιοσύνη

Πρόσφατα

“Όταν η Δικαιοσύνη δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την… Δικαιοσύνη”, φαίνεται να ισχυρίζονται οι συνάδελφοι, που υπογράφουν κείμενο ως “σύνεδροι”, όταν είναι γνωστό οτι περισσότεροι από τους μισούς έχουν απωλέσει αυτή την ιδιότητα από το 2019, αφού τα σωματεία τους δεν φρόντισαν να προχωρήσουν ως όφειλαν σε αρχαιρεσίες για να εκλέξουν αντιπροσώπους.

Οι συνάδελφοι προφανώς σε πανικό μετά το “χαστούκι” από το Πρωτοδικείο κατάφεραν σε μια ανακοίνωση εννέα προτάσεων να χωρέσουν πολλά ψέματα και αρκετές σκόπιμες ανακρίβειες.

Σταχυολογούμε μερικούς από τους ψεύτικους ισχυρισμούς τους:

  • Το «συνέδριο», το οποίο έχει ανακοινωθεί για τις 26.1.2021, είναι ένα «συνέδριο», που συγκαλείται χωρίς τη νόμιμη καταστατική διαδικασία”.

Το νόμιμο και καταστατικό της διαδικασίας το αποφάσισε το Πρωτοδικείο το οποίο απέρριψε την προσφυγή τους

  • Πρόκειται για ένα «συνέδριο», που συγκαλείται σε χρόνο, που η πλειονότητα των σωματείων δεν έχει κάνει εκλογές”.

Εννέα σωματεία έχουν κάνει εκλογές εντός των προθεσμιών που προβλέπουν τα καταστατικά τους, εκτός από δύο. Αρα σύμφωνα με την “λογική” τους τα εννέα σωματεία πρέπει να περιμένουν πότε τα δύο θα… μπουν στον κόπο να αποφασίσουν να εκπροσωπηθούν νόμιμα στην ΟΜΕ. Το γεγονός ότι από τα δύο αυτά σωματεία εκλέγονταν τα περισσότερα στελέχη της ΑΚΕ και έχουν χάσει την ιδιοότητα του συνέδρου από το 2019, μάλλον πρόκειται για σύμπτωση.

  • Πρόκειται για ένα μη αντιπροσωπευτικό συνέδριο”.

Η Λουδοβίκειος αντίληψή τους περί συνδικαλισμού λέει: “Το Συνέδριο είμαι εγώ”. Αρα αφού “ΕΓΩ δεν μπορώ να εκπροσωπηθώ το συνέδριο είναι παράνομο”. Η αλήθεια που κρύβουν επιμελώς είναι ότι αν είχαν την πλειοψηφία θα ζητήσουν αυτοί έκτακτο συνέδριο. Αλλά δεν την έχουν. Γι αυτό και όλη αυτή η φασαρία.

  • Πρόκειται για κομματική μάζωξη“.

Οι κομματάρχες που βάσει σχεδίου επιχειρούν την διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ ώστε να περάσουν με ευκολία τα σχέδια ιδωτικοποίησης του νερού και εργολαβοποίησης της ΕΥΔΑΠ, μπορεί πρόσκαιρα να βρήκαν πρόθυμους συμμάχους στο σχέδιό τους, αλλά αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι γνωρίζουν οτι οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται αλλά ο αγώνας για το δημόσιο νερό δεν μπορεί εύκολα να ηττηθεί.

Στο αυριανό 38ο Συνέδριο, που θα μεταδοθεί ζωντανά, θα εκπροσωπηθούν όλα τα σωματεία της ΟΜΕ που έχουν νόμιμους αντιπροσώπους. Η επιλογή κάποιων συνέδρων να μην εκπροσωπήσουν τα σωματεία τους δείχνει πως αντιλαμβάνονται το συνδικαλισμό και την εκπροσώπηση των εργαζομένων. θα κριθούν από αυτούς που τους επέλεξαν.


Το Γραφείο Τύπου του ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις