ΡΑΚ ΕΦΚΑ: Λεφτά για προσλήψεις, όχι για μέντορα «manager». Δεν είναι καλοδεχούμενος στην Κοινωνική Ασφάλιση

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Ο νέος υπουργός δεν πρόλαβε να κλείσει μήνα στο υπ. Εργασίας και έβαλε σε εφαρμογή το στρατηγικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η ανακοίνωση για project manager στον ΕΦΚΑ από τον Κ. Χατζηδάκη δηλώνει ξεκάθαρα ότι το υπουργείο αντιμετωπίζει την δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση ως προϊόν προς πώληση. Γι’ αυτό σε πρώτο πλάνο σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής, καθώς και στην περαιτέρω και ολοκληρωτική παράδοση σε ιδιώτες κομματιών της δουλειάς μας, όπως η ανακεφαλαίωση, μηχανογράφηση, συντάξεις, καθαριότητα κ.α.

Για την επίλυση των προβλημάτων εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε καλύτερα από όλους ποιοι ευθύνονται, όπως γνωρίζουμε και ποιες είναι οι λύσεις που ποτέ δεν δόθηκαν! Παρόλα αυτά με προσωπικό κόστος και φιλότιμο κρατάμε όρθιο το αγαθό της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τώρα προσπαθούν να να μας πείσουν ότι εκτός από διοικητή, υποδιοικητές, συμβούλους κλπ χρειαζόμαστε και manager!

Το σχέδιο είναι γνωστό: Πρώτα επιδιώκεται η απαξίωση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε μετά να είναι πιο εύκολη η εισροή του ιδιωτικού κεφαλαίου, που ως «από μηχανής θεός» θα λύσει τα προβλήματα.

Θα αφήσουμε τα σχέδια τους να προχωρήσουν;

Θα αφήσουμε τις θέσεις εργασίας μας στα χέρια ενός manager που η εντολή του θα είναι: ξεζούμισε τους υπαλλήλους να σου βγάλουν όσο πιο πολλή δουλειά γίνεται και όταν πια η γνώση θα έχει μεταφερθεί σε ιδιώτες, πέταξε τους εκτός ΕΦΚΑ;

Χρειάζεται άμεσα δυναμική απάντηση κ αντίδραση. Διαφωνούμε και καταγγέλλουμε την άποψη ότι ο project manager είναι καλοδεχούμενος! Καλοδεχούμενες θα ήταν προσλήψεις προσωπικού!

Αντίθετα, οι ομοσπονδίες οφείλουν να βγάλουν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο, ενημέρωση συναδέλφων, δελτία τύπου και δημοσιοποίηση των δικών μας απόψεων για την Κοινωνική Ασφάλιση και των λύσεων για το πρόβλημα των συντάξεων, ενώ χρειάζεται και συνεννόηση με άλλους κοινωνικούς εταίρους, καθώς η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά όλη την κοινωνία.

Αν όχι τώρα, πότε θα αντιδράσουμε;

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δημόσιο αγαθό και δικαίωμα, όχι προϊόν για τζόγο και πώληση!


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ