6.6 C
Athens
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί που μπαίνει «λουκέτο» λόγω κακοκαιρίας ή κρουσμάτων κορονοϊού

Η ανάρτηση ανανεώνεται συνεχώς

Πού μπαίνουν «κορονολουκέτα»

Μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα, τμήματα δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων θα παραμείνουν κλειστά και τις επόμενες ημέρες λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, που ιχνηλατήθηκαν από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας τους.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας έχει αναρτηθεί κατάλογος με τα «κορονολουκέτα», με την υποσημείωση ότι στη λίστα «δεν περιλαμβάνονται σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown» – πατήστε ΕΔΩ.

Λουκέτα ή άνοιγμα αργότερα λόγω κακοκαιρίας

Περιφέρεια Αττικής

Με απόφαση της Περιφέρειας και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων, κλειστά θα παραμείνουν, τη Δευτέρα 18 Γενάρη, τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σε ορισμένους Δήμους της Αττικής που επικρατεί ισχυρός παγετός. Συγκεκριμένα τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι τα εξής:

  • Όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία στους δήμους Ωρωπού και Διονύσου
  • Στο Δήμο Αχαρνών, τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρυπόμπης, Θρακομακεδόνων και στο Ολυμπιακό Χωριό. Επίσης το 24ο Δημοτικό και το 35ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Πλάτωνα.
  • Στο Δήμο Μαραθώνα, κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού
  • Στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βιλλίων και Ερυθρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά δεδομένα θα επαναξιολογήσει την κατάσταση τη Δευτέρα το πρωί, με στόχο να εξετάσει, εφόσον απαιτείται, το ενδεχόμενο να κλείσουν σχολεία και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Με απόφαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου, τη Δευτέρα, δε θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στα χωριά Στύψης, Κάπης, Κλειούς, Λεπέτυμνου, Σκαλοχωρίου, Βατούσας,  Φίλιας και Χιδήρων.

Επίσης, στο Δήμο Χίου, όλα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα είναι κλειστά, όπως επίσης και τα Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και Ειδικό Γυμνάσιο Χίου.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ωστόσο, κανονικά θα λειτουργήσουν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που εδρεύει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Φελλίου Γρεβενών και τα σχολεία στο Δήμο Πρέσπας που θα λειτουργήσουν δύο ώρες αργότερα από την κανονική έναρξη.

Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν, τη Δευτέρα 18 Γενάρη, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ορεινές περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω του παγετού και των προβλημάτων που προκάλεσε η σφοδρή χιονόπτωση στις μετακινήσεις.

Στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, κλειστές θα παραμείνουν οι μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά και στην κοινότητα Χορτιάτη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Στην Π.Ε. Χαλκιδικής, στο Δήμο Αριστοτέλη λόγω ολικού παγετού κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις κοινότητες Αρναίας, Στανού, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας και Μεγάλης Παναγιάς. Στις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά. Στο Δήμο Πολυγύρου, θα παραμείνει κλειστό το Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων, ενώ οι σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 9.00.

Στην Π.Ε. Πέλλας, θα είναι κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία Αγίας Φωτεινής, Αγίου Αθανασίου, Άρνισσας, Παναγίτσας και Περαίας. Επίσης, κλειστά θα είναι τα Δημοτικά Σχολεία Ζέρβης και Κάτω Γραμματικού.

Στην Π.Ε. Ημαθίας, δε θα λειτουργήσουν όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στο Δήμο Βέροιας, και στην Π.Ε. Κιλκίς, όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας του Δήμου Κιλκίς.

«Οι μαθητές των παραπάνω σχολείων θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης. Οι διευθυντές εκπαίδευσης ενημερώνουν ήδη τις διευθύνσεις των σχολείων, πως στο εξής όποιο σχολείο δε λειτουργεί, για τον οποιονδήποτε έκτακτο λόγο, έστω και για μέρα, τότε τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά. Θα λειτουργήσει υποχρεωτικά η τηλεκπαίδευση, θα ενημερωθούν οι μαθητές και οι γονείς τους. Με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε σχολικής μονάδας θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα σε κάθε σχολική μονάδα», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κλειστά θα παραμείνουν για δύο ημέρες, τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Γενάρη, τα σχολεία στο Δήμο Καλαβρύτων, λόγω της κακοκαιρίας. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «θα διακοπούν τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η λειτουργία του δημοτικού παιδικού σταθμού Καλαβρύτων, λόγω των έκτακτων και ακραίων καιρικών συνθηκών, δηλαδή πυκνή χιονόπτωση και ολικός παγετός, που επικρατούν στην Περιφέρεια του δήμου και οι οποίες θα συνεχιστούν και κατά τις επόμενες ημέρες».

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στη Στερεά Ελλάδα, με απόφαση της Περιφέρειας, όλα τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας. Αναλόγως, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, θα προσαρμοστούν και τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από τις μετακινήσεις κ.λπ. Κατά τόπους και ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, υπογραμμίζεται, οι δημοτικές αρχές δύνανται να αποφασίσουν για τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων χωρικής τους αρμοδιότητας.

Στο Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία καθώς και οι παιδικοί σταθμοί για την ασφάλεια των μαθητών».

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους Δήμους Αλιάρτου – Θεσπιέων και Θηβαίων.

Παρόμοια Άρθρα