7.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Με… παιδίατρους, οι εμβολιασμοί υπερηλίκων!

Πρόσφατα

Με απίστευτους όσο και επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία και περίθαλψη τρόπους η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας προσπαθούν να «σπρώξουν» όπως-όπως τους εμβολιασμούς των υπερηλίκων προκειμένου να πιάσουν έστω για μία φορά τα… πλάνα που έχουν εξαγγείλει και που συνήθως δεν τους βγαίνουν.

Το πιο ευτράπελο είναι ότι πως στήνουν εμβολιαστικά κέντρα υπερηλίκων ακόμα και μέσα στα νοσοκομεία… παίδων! Ειρωνεία; Ή τυχοδιωκτισμός μετά προχειρότητας; Θα φανεί…

Με παιδίατρους οι εμβολιασμοί υπερηλίκων

Σύμφωνα με καταγγελίες τις οποίες δημοσιοποίησε ο Π. Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, μέσω twitter, έκπληκτοι οι γιατροί του νοσοκομείου παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” έμαθαν πριν λίγο πως τις προσεχείς μέρες στο νοσοκομείο θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο υπερηλίκων που θα τους εμβολιάζουν … οι παιδίατροι του νοσοκομείου!

PAIDIATROI1

Όμως δεν είναι το μόνο παιδιατρικό νοσοκομείο που επιστρατεύει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων. Καθώς και στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης έμαθαν οι γιατροί τελείως τυχαία σήμερα από ανθρώπους που τους κλείστηκε ραντεβού, πως στο νοσοκομείο θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο υπερηλίκων. Μέχρι τότε δεν είχαν καν ενημερωθεί!

Πληθαίνουν δε οι καταγγελίες γιατρών νοσοκομείων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ότι κλείνονται ραντεβού ηλικιωμένων για εμβολιασμούς σε νοσοκομεία όπου ακόμα οι εργαζόμενοι υγειονομικοί δεν έχουν καμία ενημέρωση και δεν έχει γίνει καμία απολύτως σχετική προετοιμασία.

Από Κέντρα Υγείας… Κέντρα Εμβολιασμού

Το άλλο μεγάλο «σκάνδαλο» είναι ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση θέλει να στήσει τα «1018 κέντρα εμβολιασμού» διαλύοντας τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και μετατρέποντας τα ήδη υποβαθμισμένα Κέντρα Υγείας της χώρας σε εμβολιαστικά κέντρα! Όλα τα μεγάλα Κέντρα Υγείας της χώρας γίνονται εμβολιαστικά κέντρα. Τα ραντεβού για εμβολιασμό θα ξεκινήσουν από 20 Ιανουαρίου και ήδη στέλνονται SMS για ραντεβού.

Όλοι οι γιατροί ανεξάρτητα ειδικότητας, όλοι οι νοσηλευτές, όλοι οι διοικητικοί και όλες οι ειδικότητες θα δουλεύουν σε δύο βάρδιες 8πμ -2μμ και 2μμ-8μμ αποκλειστικά (!) στα εμβολιαστικά κέντρα. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι όλα τα Κέντρα Υγείας ακυρώνουν τα ραντεβού σχεδόν όλων των ειδικοτήτων από 20/1/2021. Στα Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας υπάρχει δε επιπλέον θέμα πώς θα βγαίνει το πρόγραμμα εφημεριών. Για παράδειγμα, μάθαμε ότι στην Ηλιούπολη όλα σχεδόν τα ραντεβού ακόμα και του ψυχιάτρου (!), ακυρώθηκαν. Ουσιαστικά το υπουργείο Υγείας μετατρέπει το δημόσιο σύστημα υγείας σε αποκλειστικό σύστημα για τη νόσο covid-19. Αλίμονο δηλαδή σε εκατοντάδες χιλιάδες άλλους ασθενείς, ειδικά πάσχοντες με χρόνια νοσήματα, που πλέον τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο η υγεία τους και η πορεία της περίθαλψής τους.

Μόνο τα ορθοπεδικά

Από την άλλη, δεν υπάρχει καν το αναγκαίο προσωπικό για την επιτυχή έκβαση της εμβολιαστικής προσπάθειας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης, που ετοιμάζεται να λειτουργήσει ως κέντρο εμβολιασμού περιμένοντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διευθύντρια, το αναγκαίο προσωπικό!

Το εν λόγω Κέντρο Υγείας ακύρωσε όλα τα ιατρικά ραντεβού που είχε στο σχεδιασμό του -εκτός από τα ορθοπεδικά- και όπως αποδείχτηκε, βγήκε από την λίστα των τηλεφωνικών ραντεβού του ΕΟΔΥ, με άγνωστο χρονικό ορίζοντα! Το Κέντρο Υγείας δηλαδή στην πόλη, με απόφαση της κυβέρνησης, μετατράπηκε σε μιας νόσου και οι εναπομείναντες γιατροί του καλούνται πλέον, καθώς φαίνεται, να καλύψουν τις ανάγκες του εμβολιασμού, μια και η κυβέρνηση δεν σχεδίασε ποτέ την στελέχωση των αντιστοιχών κέντρων που στήνει το τελευταίο διάστημα, στο γόνατο!

Εμβολιαστικές… κρουαζιέρες

Σε όλα τα παραπάνω, αξίζει να θυμίσουμε και τις απίστευτες ανεπάρκειες του όλου συστήματος, που έφερε στο προσκήνιο η εγκαινίαση της πλατφόρμας emvolio.gov.gr . Διάφορα… παρατράγουδα προέκυψαν στην πράξη όσον αφορά στο πού καλούνται να εμβολιαστούν υπέργηροι συνάνθρωποί μας άνω των 85 ετών. Αίσθηση αλλά και μειδίαμα προκάλεσε, για παράδειγμα καταγγελία ότι ζευγάρι ηλικιωμένων από την Αριδαία Πέλλας έλαβαν sms που τους καλούσε να μεταβούν στις 18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο… Καρπάθου, προκειμένου να… εμβολιαστούν κατά του κορoνοϊού!


Διαβάστε επίσης | ΟΕΝΓΕ: Από τα νοσοκομεία μιας νόσου σε νοσοκομεία-εμβολιαστικά κέντρα… μισός «τηλεοπτικά δάκρυα» δρόμος

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις