3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Νέες καταγγελίες από το Σύλλογο Εργαζομένων του ΓΝ Ιεράπετρας Κρήτης

Πρόσφατα

Με νέα ανακοίνωσή του, το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας επανέρχεται στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τον τρόπο διοίκησης του Νοσοκομείου. Η νέα ανακοίνωση αναφέρει πως το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συνεχίσει να σέβεται και να προασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα τους και θα βοηθά στη συνέχιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, ενώ επαναφέρει με σαφή τρόπο προηγούμενες μα και νέες καταγγελίες του ΔΣ του Συλλόγου. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας:

ΘΕΜΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Σεβόμενοι το θάνατο του αείμνηστου Διευθυντή του Ακτινολογικού Τμήματος Ιεράπετρας ΤΖΡΑΝΤ ΚΑΜΑΛ, που κάποιοι έσπευσαν ακόμα και αυτό να εκμεταλλευτούν, αλλά και την έλευση των εμβολίων, κρατήσαμε αποστάσεις και δεν πήραμε άμεσα θέση για τα όποια δημοσιεύματα καθώς και συνεντεύξεις που προέκυψαν μετά την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων κατά του Αν. Διοικητή της Α. Ο. Μ. Ιεράπετρας, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, χωρίς αυτό να είναι στις προθέσεις του Συλλόγου.

Έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του Δ. Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στις 12/01/2021 στην οποία υπήρξε αυξημένη απαρτία (5 μέλη παρόντα, 1 μέσω τηλεδιάσκεψης, σε σύνολο 7), αποφασίστηκε με μειοψηφία μόνο ενός μέλους, να σας ενημερώσουμε και να σας διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

– Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν με τον ερχομό του Αν. Διοικητή πιστέψαμε όλοι στο «όραμα» το οποίο είχε για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας αφού με ιδιαίτερο σθένος έδειξε την πρόθεση του να «αγγίξει» αυτό το τόσο σύνθετο θέμα του κτιριολογικού – χωροταξικού. Ενθουσιασμένοι, λοιπόν, προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο για την εξέλιξη του Νοσοκομείου μας, δηλώνοντας του πως στα θετικά θα είμαστε μαζί του, αλλά στα αρνητικά απέναντι του. Δυστυχώς, όμως, κάθε μέρα βλέπαμε να συμβαίνουν όλο και περισσότερα αρνητικά!! ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, όπως συγκεκριμένη μειοψηφία που πηγαινοέρχεται στο γραφείο του δίνοντας μάλιστα από εκεί ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και δηλώνοντας μάλιστα με περίσσιο θράσος ότι είναι εκπρόσωπος εργαζομένων και ότι τα τελευταία γεγονότα έχουν γίνει χωρίς να έχει παρθεί απόφαση από το Δ.Σ. του Συλλόγου. Αυτό προσβάλλει τους εργαζόμενους που εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους αυτά τα άτομα για να τους εκπροσωπούν και να προασπίζονται τα δικαιώματα τους.

– Ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν έδρασε ποτέ παρασκηνιακά και δεν πρόκειται να το κάνει όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να του ρίξουν λάσπη και να τον σπιλώσουν. Τακτικές μισής αλήθειας, διχασμού, μεροληψίας, βολέματος και συγκρούσεων που υιοθετούνται από κάποιους δεν πρόκειται να τις ακολουθήσουμε. Χρέος μας είναι η υπεράσπιση των εργαζομένων οι οποίοι παρά την αυταρχική, προσβλητική, απαξιωτική, απειλητική και εκδικητική συμπεριφορά τού Αν. Διοικητή, με την οποία έρχονται αντιμέτωποι σχεδόν σε καθημερινή βάση, συνεχίζουν και προσπαθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους λήπτες υπηρεσιών υγείας κρατώντας το επίπεδο αυτών υψηλό, μέσα στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε λόγω πανδημίας.

– Η καταγγελία τού Συλλόγου η οποία στάλθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρει στο τέλος «Το Δ.Σ.». Να ενημερώσουμε, λοιπόν, πως το Δ.Σ. του Συλλόγου αποτελείται από 7 μέλη. Ένας δημοκρατικός Σύλλογος διοικείται από την πλειοψηφία του που στην περίπτωση μας είναι (είμαστε) 4 μέλη. Αυτή είναι η δημοκρατική ουσία. Από πότε, λοιπόν, η όποια μειοψηφία υπερτερεί της πλειοψηφίας, δεν σέβεται τις αποφάσεις της και δρα αυτοβούλως;;; Ουδέποτε η Πρόεδρος σφετερίστηκε εξουσία, αρμοδιότητες, τη σφραγίδα του Συλλόγου ή την υπογραφή, είναι απλώς η φωνή του Συλλόγου. Καλό είναι κάποια μέλη να συμβιβαστούν με την ιδέα της Δημοκρατικής λειτουργίας και της πλειοψηφίας στο Σύλλογο μας, αλλιώς εκτίθενται.

– Σε ανάρτηση του Αν. Διοικητή, στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα σε συλλυπητήριο μήνυμα του, αναφέρεται πως η αναβάθμιση του νοσοκομείου μας δέχεται σαμποτάζ εκ των έσω και πως αναπληρωτές και συνεργάτες του ακτινολογικού αρνούνται να συνυπογράψουν την εγκατάσταση του ψηφιοποιημένου μαστογράφου και του 2ου ακτινολογικού μηχανήματος. Αυτό που δεν μας λέει, όμως, ο Αν. Διοικητής, είναι πως τα μηχανήματα αυτά είναι μεταχειρισμένα και πεπαλαιωμένα. Να του υπενθυμίσουμε πως η τεχνολογία προχωρεί και έχει φτάσει σε επίπεδο ψηφιακό και όχι ψηφιοποιημένο. Από πότε ένα νοσοκομείο αναβαθμίζεται με παλαιά μηχανήματα;;; Σε χωριά του νομού Ηρακλείου κάποια Kέντρα Yγείας έκαναν πρόσφατα αγορές ακτινολογικών ψηφιακών μηχανημάτων αξίας άνω των 100.000 ευρώ είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε μέσω της Υ.Π.Ε.. Μήπως γίνεται κάτι λάθος ή απλά δεν μπορούμε και εμείς να το κάνουμε;;; Το νοσοκομείο μας δεν το δικαιούται;;; Το νοσοκομείο Ιεράπετρας ούτε ήταν ούτε και θα γίνει ρακοσυλλέκτης μηχανημάτων της Κρήτης. Κι ας μετρήσει ο Αν. Διοικητής πόσες φορές από το 2010, έχουν στείλει αίτημα για προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου, αυτοί που τους καταλογίζει ότι «σαμποτάρουν» την αναβάθμιση του ακτινολογικού!

– Ποιος μπορεί να διαψεύσει ότι σχεδόν καθημερινά ο Αν. Διοικητής κρατά «ομήρους» την πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων με προφορική εντολή «να μη φύγει κανείς!» είτε χωρίς κάποιο ουσιαστικό λόγο, είτε μέχρι να υπογραφούν από αυτούς εντάλματα για τιμολόγια που συνδέονται με τρείς απευθείας αναθέσεις, παρά τις έγγραφες ενστάσεις των εμπλεκόμενων υπαλλήλων, παρακάμπτοντας ακόμα και την απόφαση του Δ.Σ. των Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου να μην ενταλματοποιούνται δαπάνες αν δεν έχουν πρώτα εγκριθεί από αυτό, ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχει «εντέλλεσθε» προς τους υπαλλήλους. Ποιος μπορεί να διαψεύσει ότι έπειτα από κάλεσμα του Συλλόγου για βοήθεια των διοικητικών υπαλλήλων, σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ο Αν. Διοικητής φώναξε στο Σύλλογο: «έξω από το ΔΙΟΙΚΗΤΉΡΙΟ!». Σε ποια εποχή ακριβώς βρισκόμαστε;;;

– Ποιος επίσης μπορεί να διαψεύσει την καθυστέρηση υπογραφών, όπως η τροποποίηση προϋπολογισμού για την πληρωμή επικουρικών (που θα επηρέαζε την πληρωμή των επικουρικών στα νοσοκομεία όλου του νομού!) ή το κλείσιμο του προϋπολογισμού, αλλά και την μη υπογραφή από τον Αν. Διοικητή για θέματα που έχουν έγκαιρα διεκπεραιωθεί από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και χρήζουν άμεσης διευθέτησης (όπως π.χ. η παραγγελία του ατμολέβητα που ακόμα εκκρεμεί).

– Σχετική με τα προαναφερόμενα ήταν και η αναγγελία εργατικού ατυχήματος υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο οποίος υπεβλήθη σε ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση. Παρά την έμφαση που δώσαμε και εμείς ως Σύλλογος με έγγραφο μας, για άλλη μία φορά ο Αν. Διοικητής αρνήθηκε να υπογράψει την αναγγελία, φτάνοντας στο σημείο, μετά από καταγγελία, να έρθει η Επιθεώρηση Εργασίας και να την υπογράψει (ο Αν. Διοικητής) ετεροχρονισμένα. Η ημερομηνία υπογραφής της αναγγελίας του ατυχήματος φαίνεται ξεκάθαρα!

– Μεγάλο μέρος του προσωπικού του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, από όλες τις κατηγορίες, ειδικότητες και βαθμίδες, έχει ακούσει πολλές φορές ακόμα και παρουσία τρίτων, να ξεστομίζει ο Αν. Διοικητής «είσαι άχρηστος», «ανίκανος» ή το περιβόητο «απολύεσαι», «Ε.Δ.Ε.» και την απειλή «στέρησης μισθού». Άλλωστε υπάρχει και έγγραφη καταγγελία από εργαζόμενο που αναφέρει τον τρόπο συμπεριφοράς και το επίπεδο επικοινωνίας με τους υφισταμένους του. Υπάρχει έκδηλο κλίμα τρομοκρατίας, απειλών και εκφοβισμού και η πλειοψηφία του προσωπικού εμφανίζει έντονο εργασιακό «στρες». Μόνο «ΦΙΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ» δεν είναι λοιπόν ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Πλειοψηφία και μειοψηφία είναι γνώστες των πάντων! Το μόνο που πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους «φοβισμένους» κυρίως υπαλλήλους είναι ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συνεχίσει να σέβεται και να προασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα τους και θα βοηθά στη συνέχιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας. Θα μιλά πάντα με αποδείξεις και θα κάνει οτιδήποτε για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις