15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΙΝΑ: «Eντέλλεσθε» σε συνάδελφο που μόλις πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έπειτα από νοσηλεία λόγω σοβαρής Covid λοίμωξης

Καταγγελία Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (11-01-21)

Πρόσφατα

Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, κι άλλο εντέλλεσθε. Αυτή τη φορά σε συνάδελφο που μόλις πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά από νοσηλεία λόγω σοβαρής Covid λοίμωξης 

Χωρίς ακόμα να έχει κατασιγάσει ο αχός από τις πρωτοφανείς αντιδράσεις των υγειονομικών και των κατοίκων του Αιγίου για την μετακίνηση αναισθησιολόγου στο ΠΓΝΠ την Παρασκευή 08/01, ένας ακόμα συνάδελφος επικουρικός παθολόγος, εργαζόμενος στην πτέρυγα Covid του ΓΝ Αγίου Ανδρέα, έλαβε εντέλλεσθε σήμερα 12/01, για μετακίνηση στο ΓΝ Κεφαλονιάς.  Ενημερώθηκε μάλιστα γι’ αυτή τη μετακίνηση εν ώρα εφημερίας, τηλεφωνικά από το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, χωρίς να του έχει κοινοποιηθεί καν το σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο. Οφείλει λοιπόν να παρουσιαστεί αύριο πρωί στην Κεφαλονιά, ενώ αύριο εφημερεύει ξανά στον Άγιο Ανδρέα. Μικρή λεπτομέρεια ότι ο συνάδελφος μόλις γύρισε από την αναρρωτική του άδεια και μέχρι πριν μερικές μέρες νοσηλευόταν λόγω σοβαρής λοίμωξης Covid.

Είναι πλέον κουραστικό να αναφέρουμε ξανά και ξανά, την επικινδυνότητα της πολιτικής επιλογής υποστελέχωσης και κάλυψης των κενών με μπαλώματα,  την αβάσταχτη ελαφρότητα που λαμβάνονται οι αποφάσεις σαν να πρόκειται για πιόνια σε επιτραπέζιο παιχνίδι και όχι για εργαζόμενους ανθρώπους, την εγκληματική υποστελέχωση και διάλυση ειδικά των περιφερειακών νοσοκομείων που συνεπάγεται – αποδεδειγμένα πλέον- υποθεραπεία των ασθενών  και εκτίναξη της θνητότητας.

Η εντολή μετακίνησης ειδικά του συγκεκριμένου συναδέλφου, ειδικά με τον τρόπο που έγινε δεν είναι απλά απαξιωτική, αλλά αποτελεί κυριολεκτικά ΥΒΡΙ προς τον ίδιο και προς όλους τους υγειονομικούς που κρατάνε όρθιο το ΕΣΥ, υπό αντίξοες συνθήκες, στις οποίες εσείς οι ίδιοι δεν θα αντέχατε ούτε ένα λεπτό. Έρχεται να προστεθεί στις τόσες άλλες, με διαδικασίες fast track μετακινήσεις,  που όπως έχει πολλαπλώς καταγγείλει η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις, παραβιάζουν συστηματικά ακόμα και την κείμενη νομοθεσία.

Να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ τα εντέλλεσθε.

Δεν θα περάσει ο αυταρχισμός.

Η υποβόσκουσα δυσαρέσκεια και οργή που έχετε δημιουργήσει στον υγειονομικό κόσμο με τις προκλητικές σας ενέργειες και δηλώσεις σύντομο θα μετατραπεί σε αγωνιστικό ξεσηκωμό.

Καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής, ειδικά ενόψει τρίτου κύματος  να αγκαλιάσουν το αίτημα της κατεπείγουσας ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό . Πιο πολύ από ποτέ , η ποιότητα περίθαλψης του πληθυσμού ταυτίζεται   με τα στοιχειώδη δικαιώματα των υγειονομικών.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις