ΜΕΤΑ Αλίμου: Η δημοτική αρχή κάνει τα πάντα για να μην αποζημιώσει τους εργαζομένους που απέλυσε

Συνάδελφοι, απολυμένοι από τον Δήμαρχο Αλίμου κο Κονδύλη, διεκδικούν την καταβολή αποζημίωσης διότι απολύθηκαν μετά από σχεδόν 10 χρόνια εργασίας στις δομές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, αιφνίδια και αναίτια.

Απέναντί τους, ο Δήμαρχος Αλίμου κος Κονδύλης και ο κος Αλεξόπουλος, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλίμου, κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην πάρουν την αποζημίωση οι εργαζόμενοι. Δυστυχώς, σ’ αυτή τους την ενέργεια έχουν τη συνδρομή της Διευθύντριας του ΝΠΔΔ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, κας Νικολάου Καλαθιανάκη.

Χρησιμοποίησαν για την απόλυση των συναδέλφων ως «σπουδαίο λόγο» τις «δήθεν προφορικές παρατηρήσεις» της Διευθύντριας στις οποίες «δεν συμμορφώθηκαν»… μετά από 10 χρόνια εργασίας και συνεχόμενων ανανεώσεων των συμβάσεων.

Η Δημοτική Αρχή του κου Κονδύλη απέλυσε ξανά το 2015, μαζικά και αναίτια, με τη συνδρομή και τότε της Διευθύντριας των Παιδικών Σταθμών, άλλους 11 συναδέλφους εργαζόμενους μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν απροειδοποίητα μέσα στον Αύγουστο, είχαν αποκτήσει σημαντική εργασιακή εμπειρία αφού εργάζονταν μέχρι και δέκα χρόνια στις δομές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και η έλλειψή τους δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία τους.

Η υποβάθμιση των Παιδικών Σταθμών από τη Δημοτική Αρχή και οι απολύσεις εργαζομένων γίνονται με στόχο την απαξίωση του Δημόσιου Χαρακτήρα τους και την πλήρη Ιδιωτικοποίηση.

Για μια ακόμη φορά, προειδοποιούμε όσους στο πίσω μέρος του μυαλού τους την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση. Οι απολύσεις, η σκόπιμη μείωση του προσωπικού, το «χτύπημα» των εργαζόμενων ακόμα και όταν απολυμένοι διεκδικούν την αποζημίωσή τους, μόνο ρίχνουν τις μάσκες και αποκαλύπτουν το σκληρό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Δημοτικής Αρχής και των «συνεργατών» της.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή του κου Κονδύλη Ανδρέα να αλλάξει προσανατολισμό κάνοντας διάλογο με εργαζόμενους και συνδικαλιστές ώστε να βρεθούν λύσεις για την ενίσχυση του Δημόσιου Χαρακτήρα των Υπηρεσιών και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα των υπηρεσιών του Δήμου εις βάρος των Δημοτών για τα κέρδη του Ιδιώτη.


11 Ιανουαρίου 2021
ΜΕΤΑ
Εργαζομένων Δήμου Αλίμου