3.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Γεωργιάδης: Ομολογεί και… ανακαλεί τα λεχθέντα του για τις εγκληματικές επιλογές και τα ψεύδη Μητσοτάκη για τη Θεσσαλονίκη

Πρόσφατα

Χωρίς κανένα δισταγμό και καμία ντροπή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προχώρησε σε ευθεία ομολογία για τις εγκληματικές επιλογές που έκανε η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα κατά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου απέναντι στους λοιμωξιολόγους που προειδοποιούσαν. «Λοιμωξιολόγοι μας έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν», είπε. Πριν λίγες βδομάδες ο ίδιος και άλλα κυβερνητικά στελέχη έδειχναν τους «απείθαρχους» πολίτες για την κατακόρυφη άνοδο των κρουσμάτων στην πόλη, αλλά… η μόνη υπεύθυνη για την κατάσταση, όπως αποδεικνύεται και πάλι, είναι η κυβέρνηση που εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από την καραμέλα της «ατομικής ευθύνης». Επίσης, όπως αποδεικνύεται, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έλεγε ψέματα όταν ισχυριζόταν, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, στις 7 Δεκέμβρη, ότι δεν υπήρχε κανένα αίτημα είτε από τοπικούς παράγοντες, είτε από λοιμωξιολόγους για να ληφθούν νωρίτερα μέτρα στην πόλη. Αναλυτικότερα:

Σε μια ωμή παραδοχή, δίχως δισταγμό, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ομολόγησε ότι στη Θεσσαλονίκη κατά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου πριν την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη η κυβέρνηση είχε εισηγήσεις από λοιμωξιολόγους για lockdown, ωστόσο «από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου», υποστήριξε.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης… Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Κατά την ημέρα αυτή συνέρρεαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να ελέγξει τη συρροή, και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα. Αυτή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προβαλλομένη στην εικόνα των Θεοφανείων που είναι μια πάνδημη, πανηγυρική λειτουργία μας οδήγησε στο λοκντάουν» πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα με φόντο την οριακή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έδειχναν τους πολίτες για τις ευθύνες. Παράλληλα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποστήριζε ότι δεν υπήρχε κανένα αίτημα είτε από τοπικούς παράγοντες, είτε από λοιμωξιολόγους για να ληφθούν νωρίτερα μέτρα στην πόλη με τους αυτοδιοικητικούς που προέρχονται ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα να λένε ότι είχαν ζητήσει μέτρα.

«Έχω πει ότι εκ των υστέρων μπορεί να έκλεινα τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, μία εβδομάδα νωρίτερα. Αλλά, ξέρετε, τότε δεν υπήρχαν αιτήματα από κανέναν να κλείσουμε νωρίτερα, ούτε κανένας ειδικός μάς το είχε υποδείξει αυτό. Προφανώς υπήρχε μία διασπορά την οποία δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε. Την είδαμε όταν αυξήθηκαν εκθετικά τα κρούσματα στις εντατικές και τότε πήραμε δραστικά μέτρα», έλεγε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον Alpha, στις 7 Δεκέμβρη 2020.


Νεώτερη ενημέρωση

Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, προσπαθώντας να ανασκευάσει μετά την ομολογία του ότι υπήρχαν προειδοποιήσεις για την έγκαιρη λήψη μέτρων στη Θεσσαλονίκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν από την αντιπολίτευση «με στόχο να πληγεί η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ενώ ρίχνει το βάρος για τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων στη Θεσσαλονίκη απόλυτα στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων λέγοντας ότι αναφέρθηκε σε εισηγήσεις λοιμωξιολόγων γενικά και όχι σε εισηγήσεις της Επιτροπής. «Ουδέποτε αναφέρθηκα, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα. Είναι αυτονόητο ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από την γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση», αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, στη δήλωσή του.


Διαβάστε επίσης | Εξαγγέλλουν άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 11 Γενάρη, εβδομάδα που περιμένουν αύξηση των κρουσμάτων οι λοιμωξιολόγοι

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις