Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Εντοπίστηκαν 6 κρούσματα με μεταλλάξεις του κορονοϊού σε Βρετανία και Ταϊλάνδη

Έξι περιπτώσεις μεταλλαγμένου στελέχους κορονοϊού εντοπίστηκαν σε πτήσεις από το εξωτερικό: 4 επιβάτες ήταν θετικοί στη μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε στη Βρετανία και 2 στην αντίστοιχη που βρέθηκε στην Ταϊλάνδη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, 6 ταξιδιώτες που εντοπίστηκαν θετικοί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε πτήσεις από τη Βρετανία, τις τελευταίες μέρες του 2020, αρχικά με rapid test, και εν συνεχεία με μοριακό έλεγχο, και βρίσκονται σε ξενοδοχείο καραντίνας, διαπιστώθηκε ότι έχουν μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, έγινε γνωστό ότι από την αλληλούχιση του γονιδιώματος από το Ίδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, επιβεβαιώθηκε ότι 4 επιβάτες είχαν νοσήσει από τη μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε στη Βρετανία και 2 από τη μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για πέντε Έλληνες και έναν αλλοδαπό,οι οποίοι παραμένουν φρουρούμενοι σε ξενοδοχείο καραντίνας. Όσον αφορά στις πτήσεις με τις οποίες ταξίδεψαν στη χώρα μας, βρίσκονται σε επιτήρηση.