9.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ψηφίσματα αλληλεγγύης στον αγωνιστή Γ. Καλλινάκη και τον πρόεδρο εργαζομένων «Αγίου Σάββα» Κ. Καταραχιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημόσιων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών

ΨΗΦΙΣΜΑ για την άδικη καταδίκη του αθώου αγωνιστή Γ. Καλλινάκη

Βαριές και άδικες καταδίκες σε αθώους αγωνιστές, χάδια για τους εγκληματίες ναζί!

Την Πέμπτη 17/12 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδίκασε με την βαρύτατη ποινή φυλάκισης των 2,5 ετών με αναστολή για τις εντελώς ανυπόστατες και κατασκευασμένες από την αστυνομία κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίστασης κατά της αρχής, τον φοιτητή και μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, Γιώργο Καλλινάκη. Ο φοιτητής είχε συλληφθεί στην μεγάλη παλλαϊκή διαδήλωση στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 που έλαβε χώρα στο Κερατσίνι μία μέρα μετά τη δολοφονία από τη Χρυσή Αυγή του αγωνιστή Παύλου Φύσσα. Είχε συλληφθεί μετά τη διάλυση της διαδήλωσης, από μηχανοκίνητες ομάδες της ΕΛΑΣ που επιτέθηκαν σε διαδηλωτές ενώ αποχωρούσαν, μεταξύ των οποίων και στο Γιώργο, χτυπώντας τον βάναυσα στο κεφάλι και στο σώμα.

Στον Γιώργο αποδόθηκαν ψευδείς κακουργηματικές κατηγορίες, με τη συνδρομή του διαβόητου κουκουλονόμου και κρατήθηκε επί επτά χρόνια σε ομηρεία, με εξοντωτικούς περιοριστικούς όρους, οι οποίοι δεν άρθηκαν, παρά την μετατροπή των κατηγοριών σε πλημμελήματα μετά την κατάργηση του κουκουλονόμου. Το πόσο ανυπόστατες ήταν οι κατηγορίες αποδείχθηκε στο Δικαστήριο, όπου οι ίδιοι οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι ουδέποτε είδαν τον Γιώργο να συμμετέχει σε οποιαδήποτε «βιαιοπραγία», ομολογώντας την αναίτια σύλληψή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν του αναγνωρίστηκε ούτε καν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, παρότι ο Γιώργος δεν έχει ποτέ κατηγορηθεί για άλλο αδίκημα, και μάλιστα η έδρα επέλεξε να επιβάλει ποινή ακόμη μεγαλύτερη ακόμη και από αυτήν που πρότεινε η Εισαγγελέας.

Αποτελεί πρόκληση και θα αγωνιστούμε για να καταπέσει στο Εφετείο, αποκαθιστώντας την αλήθεια. Είναι μια εξέλιξη που μας αφορά όλους, προκειμένου να μηνκαταγραφεί άλλο ένα περιστατικό αναίτιας και σκληρής δίωξης με μόνη «κατηγορία» τη συμμετοχή σε διαδήλωση. Το μένος για ένα νέο παιδί, επιστήμονα και δραστήριο κοινωνικά και συνδικαλιστικά, ξεπερνά κάθε όριο και είναι πρόκληση για τον κόσμο της δικαιοσύνης και ολόκληρο το λαό. Λίγος καιρός έχει περάσει από όταν οι φασίστες, δολοφόνοι της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν σε μικρότερες ποινές δύο ετών ή και 17 μηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ οι αυτουργοί μεγαλοχρυσαυγίτες των δολοφονικών ενεργειών καταδικάστηκαν για τα πιο σοβαρά κακουργήματα σε 3 ή 5 έτη! Μάλιστα, ενώ η δικαιοσύνη αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στους ναζιστές δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, αντίθετα τα ίδια ελαφρυντικά δεν αναγνωρίζονται στους αγωνιστές που δικάζονται για τη συμμετοχή τους σε μια πορεία ενάντια στην εγκληματική δράση της ΧΑ.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη της στο διωκόμενο αγωνιστή και συντασσόμαστε με όσους ζητάνε την απόσυρση του κατηγορητηρίου, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωσή του.


ΨΗΦΙΣΜΑ Αλληλεγγύης στον Κώστα Καταραχιά

Η διοίκηση της Α’ ΥΠΕ, προχωράει σε εκδικητική μετακίνηση του ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά,που είναι Πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, στη ΜΕΘ για τον κορονοιό του νοσοκομείου Σωτηρία.

Αυτή η μετάθεση είναι εκδικητική γιατί ο συνάδελφος μαζί με το σωματείο πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις του συλλόγου όλες τις προηγούμενες ημέρες για τις ΕΔΕ που είχε διατάξει η διοίκηση του νοσοκομείου σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών, με την κατηγορία ότι «αρρώστησαν από κορονοϊό»,πρωτοστάτησαν για να παρθούν έγκαιρα μέτρα ασφαλείας και μαζικά τεστ για να μην κλείσει το νοσοκομείο τους.

Αυτές οι διώξεις κάτω από τη μαζική κατακραυγή, σταμάτησαν αλλά η διοίκηση του Νοσοκομείου και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζουν την εγκληματική τους πολιτική. Πρόκειται για απαράδεκτη πολιτική από τη μεριά της διοίκησης της ΥΠΕ. Όχι μονάχα σε βάρος του συνδικαλισμού αλλά και σε βάρος των καρκινοπαθών του νοσοκομείου από τους οποίους στερεί έναν συνάδελφο από το ακτινολογικό και τον υπέρηχο που τόσο έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες στιγμές. Απαιτούμε να σταματήσει η νέα συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του προέδρου του συλλόγου Κώστα Καταραχιά, αλλά και σε βάρος άλλων εργαζομένων που μετακινούνται. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις υγειονομικών, που ενώ δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία τους καλούν να απολογηθούν γιατί αρρώστησαν από τον κορονοιό.

Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία για να καλυφτούν οι ανάγκες των ασθενών και της Δημόσιας Υγείας.


Διαβάστε επίσης εδώ το: ΨΗΦΙΣΜΑ Αλληλεγγύης στην Αναστασία Παπαχρίστου

Παρόμοια Άρθρα