15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ψήφισμα αλληλεγγύης στην Αναστασία Παπαχρίστου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημόσιων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών

Πρόσφατα

Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες της έντασης των εκβιασμών και των πειθαρχικών διώξεων σε βάρος εργαζομένων των ΟΤΑ, από Δημάρχους, με στόχο την παρεμπόδιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης. Ακραίο όμως παράδειγμα αυταρχισμού αποτελεί η περίπτωση του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, οποίος στο παρελθόν, όπως και τώρα, έχει στοχοποιήσει οποιαδήποτε φωνή αντιδρά και αντιστέκεται στις νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές επιλογές του.

Είναι ο μοναδικός δήμαρχος που δεν προσέλαβε κανέναν εργαζόμενο στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, μέσω του διαγωνισμού της 3Κ-2018, που έγινε μετά από τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον Ιούνιο του 2017, με αποτέλεσμα να αναθέτει τμήματα της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αλίμου και μετά, λόγω έλλειψης προσωπικού, να επιβάλλει υποχρεωτικές, σε καθημερινή βάση, υπερωρίες καταστρατηγώντας το θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας και επιβάλλοντας πειθαρχικές ποινές στην εργαζόμενη στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, Αναστασία Παπαχρίστου, η οποία είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του δήμου και αναπληρώτρια εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ΝΠΔΔ των Παιδικών Σταθμών.

Είναι αυτός που κάλεσε σε απολογία και εκκρεμεί η επιβολή πειθαρχικής ποινής στην ίδια συναδέλφισσα, γιατί παραστάθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης, απολυμένης συναδέλφου, στα δικαστήρια κατά την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων για την ακύρωση της απόλυσης.

Είναι τέλος ο ίδιος που καλεί πάλι σε απολογία την συναδέλφισσα Α. Παπαχρίστου, για δήθεν ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στην προϊσταμένη, επειδή υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, όταν ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Κονδύλης καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, αναθέτει παράτυπα αλλότρια καθήκοντα σε εργαζόμενους και δεν εφαρμόζει τις ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ καταδικάζει την αυταρχική, εκδικητική και αντεργατική συμπεριφορά του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, ζητά τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την παύση κάθε πειθαρχικής διαδικασίας, καθώς και την ανάκληση των ποινών, σε βάρος της Αναστασίας Παπαχρίστου.


Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών κατά των συνδικαλιστικών διώξεων της Αναστασίας Παπαχρίστου από το δήμαρχο Αλίμου.
Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό κείμενο υποστήριξης εδώ  και να στείλετε, στην περίπτωση που θέλετε να συνυπογράψετε, το όνομα και την ιδιότητά σας στο: ypografes.stirixis@gmail.com.
Να σημειωθεί πως πάνω από 400 υπογραφές έχουν ήδη καταγραφεί στο ανάλογο ψήφισμα που δημιουργήθηκε στο avaaz – εδώ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις