ΠΣΕ ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ Αγροτών): Ψήφισμα αλληλεγγύης στην Αναστασία Παπαχρίστου

Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες της έντασης των εκβιασμών και των πειθαρχικών διώξεων σε βάρος εργαζομένων των ΟΤΑ από δημάρχους, με στόχο την παρεμπόδιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης. Ακραίο, όμως, παράδειγμα αυταρχισμού αποτελεί η περίπτωση του δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος στο παρελθόν -όπως και τώρα- έχει στοχοποιήσει οποιαδήποτε φωνή αντιδρά και αντιστέκεται στις νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές επιλογές του.

Είναι ο μοναδικός δήμαρχος που δεν προσέλαβε κανέναν εργαζόμενο στις ανταποδοτικές υπηρεσίες μέσω του διαγωνισμού της 3Κ/2018, που έγινε μετά τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Ιούνιο του 2017, με αποτέλεσμα να αναθέτει τμήματα της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλίμου και, εν συνεχεία, λόγω έλλειψης προσωπικού, επέβαλε υποχρεωτικές -σε καθημερινή βάση- υπερωρίες καταστρατηγώντας το θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας και επιβάλλοντας πειθαρχικές ποινές στην εργαζομένη στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, Αναστασία Παπαχρίστου, η οποία είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου και αναπληρώτρια εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. των Παιδικών Σταθμών.

Είναι αυτός που κάλεσε σε απολογία και εκκρεμεί η επιβολή πειθαρχικής ποινής στην ίδια συναδέλφισσα, γιατί παραστάθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης απολυμένης συναδέλφου στα δικαστήρια, κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων για την ακύρωση της απόλυσης.

Είναι, τέλος, ο ίδιος που καλεί πάλι σε απολογία τη συναδέλφισσα Αναστασία Παπαχρίστου για δήθεν ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στην προϊσταμένη της, επειδή υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, όταν ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Κονδύλης καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, αναθέτει παράτυπα αλλότρια καθήκοντα σε εργαζόμενους και δεν εφαρμόζει τις Σ.Σ.Ε. της ΠΟΕ – ΟΤΑ και τον πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΕ ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ) καταδικάζει την αυταρχική, εκδικητική και αντεργατική συμπεριφορά του δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, ζητεί τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων και απαιτεί την παύση κάθε πειθαρχικής διαδικασίας καθώς και την ανάκληση των ποινών σε βάρος της συναδέλφισσας Αναστασίας Παπαχρίστου.

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ Αγροτών)


Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών κατά των συνδικαλιστικών διώξεων της Αναστασίας Παπαχρίστου από το δήμαρχο Αλίμου.
Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό κείμενο υποστήριξης εδώ  και να στείλετε, στην περίπτωση που θέλετε να συνυπογράψετε, το όνομα και την ιδιότητά σας στο: ypografes.stirixis@gmail.com.
Να σημειωθεί πως πάνω από 400 υπογραφές έχουν ήδη καταγραφεί στο ανάλογο ψήφισμα που δημιουργήθηκε στο avaaz – εδώ.