Κυριακάκης: Υγειονομικοί και λαός να διεκδικήσουμε μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ για τη θωράκιση της υγείας όλων μας

Στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, μίλησε ο επικεφαλής των γιατρών του ΓΝ Λαμίας, Βασίλης Κυριακάκης, σημειώνοντας την κατάσταση που βρίσκεται το συγκεκριμένο νοσοκομείο, με την έλλειψη προσωπικού, και γενικότερα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στη χώρα μας. Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, το νοσοκομείο λειτουργεί, έχοντας τρεις πνευμονολόγους λιγότερους από ό,τι την άνοιξη, και μάλιστα ενώ, σήμερα, έχουν δημιουργηθεί τρεις επιπλέον κλινικές.

«Αυτό είναι τραγικό, και θέλουμε να το καταγγείλουμε», σημειώνει και προσθέτει πως πρέπει να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα όλοι, δήμος, περιφέρεια, υγειονομική περιφέρεια, λαός κτλ. και να διεκδικήσουμε «δυναμικά από την κυβέρνηση άμεσες προσλήψεις. Δεν είναι δυνατόν το υγειονομικό προσωπικό να εργάζεται με αυτοθυσία και να μην έχει το σύστημα εφεδρείες». Αυτή τη στιγμή, συνεχίζει, «στο σύστημα δεν υπάρχουν πολλές εφεδρείες, και στην περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό θα εξαλειφθούν οι υπάρχουσες. Κι αν δεν έχεις εφεδρείες σε έναν πόλεμο, θα τον χάσεις».

Ο Β. Κυριακάκης στηλιτεύει την πολιτική της κυβέρνησης, σε σχέση με την πανδημία, τονίζοντας ότι δε βλέπουμε από πλευρά της πρόθεση να στηρίξει το ΕΣΥ, σε αντίθεση με τους ιδιώτες της υγείας τους οποίους ενισχύει παντιοτρόπως, δίνοντας τους περισσότερο κρατικό χρήμα, μέσω του ΕΟΠΥΥ, για να νοσηλεύσουν περιστατικά από τα δημόσια νοσοκομεία. Επιπλέον, όπως σημειώνει, παρουσιάζει επικοινωνιακά πως προχώρησε σε επίταξη ιδιωτικών κλινικών, πράγμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα: «Δύο κλινικές που ήταν χρεοκοπημένες τις επίταξε και κάλεσε ειδικευόμενους γιατρούς από το ΕΣΥ για να τις λειτουργήσουν».