Με δήλωσή του, στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook, ο Γιάννης Μάγγος, ο πατέρας του 27χρονου ακτιβιστή και αγωνιστή, Βασίλη Μάγγου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, έναν μήνα μετά το βαρύτατο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς στον Βόλο, ξυλοδαρμός που τον οδήγησε στο νοσοκομείο, σχολιάζει τις πρόσφατες ωμότητες και αυθαιρεσίες των αστυνομικών δυνάμεων στην επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό, Επαμεινώνδα Κορκονέα, όπως επίσης και τη δέσμευση Χρυσοχοΐδη για γίνει ΕΔΕ για το γιο του.

«Υπουργέ κύριε Χρυσοχοΐδη, Αν είχατε τη στοιχειώδη ανθρώπινη ευαισθησία, θα είχατε αντιληφθεί τον συμβολισμό με την ανθοδέσμη που “κακοποίησε” ο Ράμπο σας. Κύριε Χρυσοχοΐδη, τα λουλούδια αυτά είναι ο Αλέξης, είναι τα παιδιά του κόσμου, είναι τα παιδιά μας, που υπέστησαν ή που υφίστανται καθημερινά την παράλογη βία των κανιβάλων σας», υπογραμμίζει και σημειώνει αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «στον συγκεκριμένο αστυνομικό σας, προφανώς δεν δόθηκε η ευκαιρία να υπακούσει στις εντολές σας και έτσι αρκέστηκε στο να “ράνει με άνθη”… Λουλούδια, παιδιά, ανθρώπους, που εσείς ποδοπατείτε κάτω από τη μπότα σας. Και αμέσως μετά διατάσσετε ΕΔΕ…».

«ΕΔΕ που δεσμευτήκατε δημόσια ότι θα γίνει και στην περίπτωση του αδικοχαμένου Βασίλειου Μάγγου», συμπληρώνει και τονίζει απευθυνόμενος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Θυμάστε, κύριε Χρυσοχοΐδη; Έχουν περάσει 5 μήνες και το μόνο που έγινε, είναι μια προκαταρτική ανάκριση, που έφερε την οικογένειά μου σε δύσκολη θέση: Να βρεθούμε δηλαδή απολογούμενοι στον χώρο βασανισμού του παιδιού μας. Κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, σκοτάδι, ως συνήθως».

«Είμαστε ανημέρωτοι», καταλήγει, «και το μόνο που βλέπουμε γύρω μας, είναι να επαναλαμβάνεται και να κλιμακώνεται η αυθαίρετη αστυνομική βία…».


Σχετικές αναρτήσεις: