16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Την Παρασκευή το πρωί οι ανακοινώσεις για άνοιγμα καταστημάτων και κομμωτηρίων τα Χριστούγεννα

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί θα ανακοινωθεί πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα και κομμωτήρια από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ενόψει Χριστουγέννων.

Πρόσφατα

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, αύριο Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου στις 11.00, με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να παρουσιαστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στην κυβέρνηση το άνοιγμα από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου των κομμωτηρίων, των συνοικιακών βιβλιοπωλείων, των εμπορικών καταστημάτων και των ανθοπωλείων με click away.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί συμφώνησαν ότι προέχει η διασφάλιση της πτωτικής πορείας της επιδημιολογικής καμπύλης και η αποσυμπίεση των νοσοκομείων.

Με γνώμονα τη δημόσια υγεία και τον στόχο για έξοδο από το δεύτερο κύμα της επιδημίας, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να ανοίξουν συγκεκριμένοι κλάδοι οι οποίοι εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσουν την υποχώρηση της επιδημίας που καταγράφεται στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων, των συνοικιακών βιβλιοπωλείων που δεν έχουν πολύ μεγάλο εμβαδό, αλλά και εμπορικών καταστημάτων (μεταξύ αυτών και ανθοπωλείων), με την διαδικασία του (click away). Δηλαδή, ο πελάτης τηλεφωνεί , παραγγέλνει και  με ραντεβού μεταβαίνει εκτός του καταστήματος όπου παραλαμβάνει σε δέμα αυτό που ζήτησε.

Ως πιθανότερη ημερομηνία λειτουργίας του είναι η 14η Δεκεμβρίου, αν και υπήρξαν προτάσεις και για άμεση λειτουργία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πώς λειτουργεί το click away

– Γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία του προϊόντος

– Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν

– Με το αποδεικτικό παραγγελίας-πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις