15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καμπαγιάννης: «Γεμάτη ψέματα και ιδεολογικές κορόνες» η στοχοποίηση από το Χρυσοχοΐδη «της δημοκρατίας που επανέρχεται»

Από βήματος Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εν μέσω ειρωνείας και αναφορές για «δήθεν αριστερή ευαισθησία», «φτηνή εκμετάλλευση της οργής», «αντικοινωνική συμπεριφορά», επιχείρησε με επτά σημεία να καλύψει το όργιο αστυνομικής βίας, που σημειώθηκε στην επέτειο μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, δηλώνοντας μάλιστα ότι «η δημοκρατία επανέρχεται». Κι επιπλέον; «Ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4999 έκαναν τη δουλειά τους». Δηλαδή, μεταξύ άλλων, να μπουκάρουν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης σε πολυκατοικία, να πέσουν πάνω στους δημοσιογράφους και στους συγκεντρωμένους με τα μηχανάκια της ομάδας ΔΡΑΣΗ και πάει λέγοντας….

Πρόσφατα

Ένας εκ των δικηγόρων που συνελήφθη, χθες, στις εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο Θανάσης Καμπαγιάννης (σ.σ.: ο άλλος ήταν ο Κώστας Παπαδάκης), μέσω ανάρτησής του στο facebook, απαντά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος από βήματος Βουλής τους στοχοποίησε, φωτογραφίζοντάς τους με τις φράσεις «οι φωνακλάδες επώνυμοι» και η «κάποια καλή κοινωνία της Αθήνας». Να σημειωθεί πως ο υπουργός κάλυψε τους αστυνομικούς και το όργιο αστυνομικής βίας, εκτός τόπου και χρόνου δήλωσε ότι «η δημοκρατία επανέρχεται», ενώ έκανε αναφορές και σε «βιαιολόγους των κοινωνικών μέσων», στη «δήθεν ευαισθησία της αριστεράς» και στην «αντικοινωνική συμπεριφορά που επιδεικνύεται».

«Όσο και αν προσωπικά θα μπορούσα να τις απεκδυθώ ως καταγόμενος από τα Τρίκαλα», υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο Θανάσης Καμπαγιάννης, «η σημερινή παρέμβαση του Χρυσοχοϊδη στη Βουλή για τα αστυνομικά αίσχη της χτεσινής μέρας είναι γεμάτη ψέματα και ιδεολογικές κορόνες». Ο υπουργός «όχι μόνον δεν αρνείται την εντολή» για τη σύλληψή τους, αλλά «αναλαμβάνει την ευθύνη της προσαγωγής και σύλληψης των δικηγόρων που τελούσαν τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα», τονίζει, Απαντώντας στις «κατηγορίες» Χρυσοχοΐδη, ότι αρνήθηκαν να κάνουν rapid test, όταν τους είχαν χθες σε συνθήκες συνωστισμού, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, αλλά και ότι έκαναν μήνυση στον Αττικάρχη, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Πράγματι, ο παραλογισμός, η άγνοια και η εργαλειοποίηση της πανδημίας δεν γνωρίζουν όρια… Ένα rapid test λίγη ώρα μετά τον συγχρωτισμό δεν θα είχε καμία απολύτως διαγνωστική αξία για τα γεγονότα της ίδιας ημέρας, μιας και η ανακάλυψη τυχόν θετικού κρούσματος από τον συνωστισμό που δημιούργησε η Αστυνομία στις 6/12 θα είναι δυνατή μόνον μετά την παρέλευση κάποιων ημερών».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΠΑΓΙΑΝΝΗ

Η σημερινή παρέμβαση του Χρυσοχοϊδη στη Βουλή για τα αστυνομικά αίσχη της χτεσινής μέρας είναι γεμάτη ψέματα και ιδεολογικές κορόνες. Ωστόσο, ένα σημείο πρέπει να τονιστεί και ένα να απαντηθεί.

Το πρώτο είναι ότι ο Υπουργός αναλαμβάνει την ευθύνη της προσαγωγής και σύλληψης των δικηγόρων που τελούσαν τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα. Όχι μόνο δεν αρνείται την εντολή, αλλά την εντάσσει στα πλαίσια μιας δήθεν ισονομίας: “οι φωνακλάδες επώνυμοι” και η “κάποια καλή κοινωνία της Αθήνας” που “δεν εξαιρείται της νομιμότητας” είναι φράσεις που περιγράφουν (και) τους συνηγόρους, όσο και αν προσωπικά θα μπορούσα να τις απεκδυθώ ως καταγόμενος από τα Τρίκαλα.

Για να επικαλεστώ τη δική μου περίπτωση, το γεγονός ότι η αστυνομία προσήγαγε εν γνώσει της συνήγορο υπεράσπισης εν ώρα εργασίας προκύπτει αδιάσειστα από το γεγονός ότι δεν μου επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο περί άσκοπης μετακίνησης! Κι αυτό γιατί έγινε αποδεκτό ότι βρισκόμουν στο σημείο στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων μου. Η στοχοποίηση συνηγόρων υπεράσπισης εν ώρα εργασίας είναι η απαρχή του ολοκληρωτισμού και εκθέτει διεθνώς την Ελληνική Δημοκρατία, όσο και αν ο Υπουργός απορρίπτει όλες αυτές τις “αριστερές ευαισθησίες”.

Το δεύτερο είναι ότι ο Υπουργός μάς κατηγορεί γιατί δεν κάναμε rapid test σε ένα συνεργείο του ΕΟΔΥ που μετέβη στην Πέτρου Ράλλη και στοχοποιεί συγκεκριμένα εμένα και τον συνάδελφό μου Κώστα Παπαδάκη που υποβάλαμε μήνυση στον Αττικάρχη. Παραθέτω εδώ όλο το χωρίο: “…6 μόνο δέχθηκαν να κάνουν τεστ που τους προτάθηκε και προσφέρθηκε διότι βρέθηκαν σε συνθήκες αυξημένου συγχρωτισμού. Οι υπόλοιποι, αρνήθηκαν αγέρωχα, το μίσος στον «εχθρό», κυριάρχησε της ευθύνης. Ναι, η πιθανότητα να κολλήσουν συμπολίτες τους υποχωρεί μπροστά στο φανατισμό της καταγγελίας, μπροστά στην αδιαλλαξία της εχθροπάθειας. Κι αυτοί που αρνήθηκαν το τεστ έκαναν και μήνυση στον Αττικάρχη γιατί τάχα οι αστυνομικοί δεν άλλαζαν γάντια. Ο παραλογισμός δεν έχει πια όρια”.

Πράγματι, ο παραλογισμός, η άγνοια και η εργαλειοποίηση της πανδημίας δεν γνωρίζουν όρια. Συνθήκες αυξημένου συγχρωτισμού υπήρξαν όντως χτες, όχι όμως στην οδό Ναυαρίνου – όπως εξάλλου ο ίδιος ο υπεύθυνος των μέτρων τάξης ομολογεί σε δήλωσή του που υπάρχει on camera – αλλά στο κλειστό αμφιθέατρο της Πέτρου Ράλλη, στο οποίο στοιβάχτηκαν 62 προσαχθέντες και 20 περίπου αστυνομικοί, κατά παράβαση κάθε υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ένα rapid test λίγη ώρα μετά τον συγχρωτισμό δεν θα είχε καμία απολύτως διαγνωστική αξία για τα γεγονότα της ίδιας ημέρας, μιας και η ανακάλυψη τυχόν θετικού κρούσματος από τον συνωστισμό που δημιούργησε η Αστυνομία στις 6/12 θα είναι δυνατή μόνον μετά την παρέλευση κάποιων ημερών.

Όσο δε με αφορά, ενημερώνω τον Υπουργό ότι είχα ήδη προ ημερών προχωρήσει σε μοριακό τεστ κατόπιν επαφής μου με θετικό κρούσμα, συγκεκριμένα με αστυνομικό που κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον του Γ’ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων και τον οποίο εξέτασα ως συνήγορος στις 19/11, για τον οποίο η ΕΛΑΣ ενημέρωσε το δικαστήριο ότι βρέθηκε θετικός την 24/11. Μετά από ολιγοήμερη καραντίνα στην οποία υποβλήθηκα, βρέθηκα αρνητικός στο τεστ στο οποίο υπεβλήθην με δικά μου έξοδα (60 ευρώ, προ διατίμησης).

Αυτά τα λίγα για το ποιος ενδιαφέρεται για τη δημόσια υγεία και ποιός την θέτει σε διακινδύνευση, υπέχοντας μάλιστα και ποινικές ευθύνες οι οποίες θα αναζητηθούν μέχρι τέλους.


«Η δημοκρατία επανέρχεται» για το Χρυσοχοΐδη εν μέσω ειρωνείας για «αριστερή ευαισθησία» και «βιαιολόγους των κοινωνικών μέσων». Κι επιπλέον; «Ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4999 έκαναν τη δουλειά τους»

Με μία παρέμβαση γεμάτη ειρωνεία, αλλά και έμμεση στοχοποίηση των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που αναφέρονται ως «κάποιοι φωνακλάδες επώνυμοι» και λίγο αργότερα αυτοί που «έκαναν και μήνυση στον Αττικάρχη γιατί «τάχα οι αστυνομικοί δεν άλλαζαν γάντια», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επιχειρεί με «επτά σημεία», να καλύψει όλες τις εικόνες που είδαν για ακόμα μία φορά το φως της δημοσιότητας, δίνοντας μάλιστα το μήνυμα ότι «η δημοκρατία επανέρχεται. «Η δήθεν αριστερή ευαισθησία, είναι μια τυφλή αδιαλλαξία. Αδιαλλαξία της εχθροπάθειας, αδυναμία της κατανόησης, φτηνή εκμετάλλευση της οργής. Η καταγγελία έχει γίνει συνήθεια και επάγγελμα. Γι αυτό και η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη» τονίζει μεταξύ άλλων, ενώ στο στόχαστρό του μπαίνουν και οι «βιαιολόγοι των κοινωνικών μέσων».

Συγκεκριμένα σημειώνει:

1. Για δεύτερη χρονιά, η Αθήνα δεν κάηκε. Με εξαίρεση τα επεισόδια στο ΑΤ Κολωνού δεν υπήρξαν συγκρούσεις. Παρεμπιπτόντως στον Κολωνό τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί με σοβαρά κατάγματα και ούτε σχόλιο δεν ακούστηκε από τους λαλίστατους βιαιολόγους των κοινωνικών μέσων και τους αντίστοιχους γυρολόγους των καναλιών. Η ευαισθησία τους εξαντλήθηκε στην ανθοδέσμη αλλά σε αυτό θα αναφερθώ αργότερα

2. Είναι μεγάλη ντροπή, είτε το Πολυτεχνείο είτε η 6η Δεκεμβρίου να έχουν εξελιχθεί εθιμικά σε γιορτές μίσους κατά της Αστυνομίας και του πολιτικού συστήματος. Είναι άγονο και κοστοβόρο, να χρειάζονται 5.000 αστυνομικοί για να τιμηθεί υποτίθεται μια επέτειος. Τόσα χρόνια κάποιοι ανέχθηκαν τους 500-1000 που καίνε τις πόλεις. Αυτό τελείωσε, θα πάρει ίσως λίγο χρόνο και πολύ κόπο ακόμη, αλλά τελείωσε.

3. Η τεράστια πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν ασχολήθηκε καν με τη χθεσινή ημέρα. Απομένουν οι 1000 κακομαθημένοι που προανέφερα και όσοι εκπροσωπούσαν μια ευπώλητη στο παρελθόν υπεραισθησία δικαιωμάτων. Το λέω και τους το ξαναλέω. Η λογική επανέρχεται. Η δημοκρατία επανέρχεται. Η ασυλία των παιδιών με τις μολότοφ και κάποιων φωνακλάδων επώνυμων δεν υπάρχει. Ο νόμος είναι ένας, η νομιμότητα μία, κάποια  καλή κοινωνία της Αθήνας δεν εξαιρείται, όσοι φωνάζουν δεν εξαιρούνται, αυτό επιτάσσει το δίκαιο, αυτό είναι δημοκρατία.

4. Η δήθεν αριστερή ευαισθησία, είναι μια τυφλή αδιαλλαξία. Αδιαλλαξία της εχθροπάθειας, αδυναμία της κατανόησης, φτηνή εκμετάλλευση της οργής. Η καταγγελία έχει γίνει συνήθεια και επάγγελμα. Γι αυτό και η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη.

5. Η στάση αυτή είναι πλέον αντικοινωνική. Ναι αντικοινωνική. Μέσα στον κορωνοϊό, σε 374 προσαγωγές που έγιναν χθες, 6 μόνο δέχθηκαν να κάνουν τεστ που τους προτάθηκε και προσφέρθηκε διότι βρέθηκαν σε συνθήκες αυξημένου συγχρωτισμού. Οι υπόλοιποι, αρνήθηκαν αγέρωχα, το μίσος στον «εχθρό», κυριάρχησε της ευθύνης. Ναι, η πιθανότητα να κολλήσουν συμπολίτες τους υποχωρεί μπροστά στο φανατισμό της καταγγελίας, μπροστά στην αδιαλλαξία της εχθροπάθειας. Κι αυτοί που αρνήθηκαν το τεστ έκαναν και μήνυση στον Αττικάρχη γιατί τάχα οι αστυνομικοί δεν άλλαζαν γάντια. Ο παραλογισμός δεν έχει πια όρια.

6. Οι μεγάλες κουβέντες που εκστομίζονται περί δημοκρατίας κρύβουν μια παρακμιακή, βαρετή  και ανυπόληπτη στάση. Ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4999 έκαναν τη δουλειά τους. Η ηγεσία της αστυνομίας αντέδρασε αμέσως, ελέγχει τον ένα, με αίτημα διαθεσιμότητας και ΕΔΕ που θα ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες. Είναι όμως καθαρή πολιτική επιλογή, να διαλέγει κάποιος την αναφορά στον ένα και όχι στους 4999. Και να ξεχνά επίσης τους 4 τραυματίες στον Κολωνό.

7. Χθες, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφεραν κάμερες για πρώτη φορά. Και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Δεν ακούστηκε μια κουβέντα για αυτό. Για το κατά παγκόσμια ομολογία, πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της αυθαιρεσίας αστυνομίας και πολιτών. Ούτε ένα σχόλιο από τους εξεγερμένους καταγγέλλοντες.

Πηγή: ThePressProject

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις