Πανελλαδική Ήμερα Δράσης για την ΥΓΕΙΑ και την ΠΡΟΝΟΙΑ στα δημόσια νοσοκομεία | Πέμπτη 10 Δεκέμβρη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, 8πμ.-10πμ., στις πύλες των νοσοκομείων

Σε Πανελλαδική Ήμερα Δράσης για την ΥΓΕΙΑ και την ΠΡΟΝΟΙΑ, ανακηρύσσει την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη, η ΠΟΕΔΗΝ, καλώντας τα Σωματεία τους την ημέρα εκείνη να προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, 8πμ.-10πμ., στις πύλες των νοσοκομείων, απαντώντας στην προσπάθεια διχασμού των υγειονομικών από την κυβέρνηση μέσω ενός βοηθήματος καθώς και στην άρνησή της να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι προς την κατεύθυνση αυτή, των αγωνιστικών δράσεων, πίεσε το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, εκτιμώντας, όπως έχει αναφέρει και σε σχετική ανακοίνωσή του, «ότι είναι η κατάλληλη ώρα συνεκτιμώντας και το κλίμα που διαμορφώνεται στους χώρους εργασίας να επιχειρηθεί από την πλευρά του υγειονομικού κινήματος μια αγωνιστική απάντηση όχι μόνο απέναντι στην προσπάθεια διχασμού μέσω του επιδόματος που επιχειρεί η κυβέρνηση αλλά ταυτόχρονα να αναδειχθούν και τα υπόλοιπα τα αιτήματα». Ήδη αρκετά σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις καθώς και η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών θεωρεί ότι μέσα από την κινητοποίηση πρέπει να αποτελέσουν αιχμή των διεκδικήσεων αιτήματα όπως:

  • Μέτρα προστασίας της υγείας των υγειονομικών, μέτρα για τους εργαζόμενους που νοσούν ή είναι στην καραντίνα, ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ με χρηματοδότηση και ανάπτυξη νέων κλινών.
  • Κανένας διαχωρισμός στη χορήγηση του βοηθήματος ανάμεσα στους εργαζόμενους στην υγεία. Επιστροφή των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα – επιδόματος αδείας. Αποκατάσταση των αποδοχών που περικόπηκαν στην περίοδο των μνημονίων.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αύξηση και επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Μάλιστα, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7/12 είναι ανάγκη να αποφασιστεί ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων, δράσεων και κινητοποιήσεων από το υγειονομικό και εργατικό κίνημα που  θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που προκύπτουν από την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας καθώς και αυτών που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ και οι εργαζόμενοι σε αυτό.