16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Σε ποιες χώρες ανοίγουν καταστήματα και σε ποιες λαμβάνονται νέα μέτρα

Πρόσφατα

Ένα τμήμα της Ευρώπης, της Γαλλίας περιλαμβανομένης, θα ξαναβρεί ανοιχτά τα καταστήματά του αυτό το Σαββατοκύριακο, καθησυχασμένο από τη μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, όμως στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η επιδημία δεν εξασθενεί, οι αρχές του Λος Άντζελες απαγόρευσαν τις περισσότερες ιδιωτικές ή δημόσιες συγκεντρώσεις.

Σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, η κατάσταση μοιάζει να βελτιώνεται, σε σημείο που οι αρχές χαλαρώνουν την πίεση. Όλα τα καταστήματα θα ανοίξουν και πάλι σήμερα στη Γαλλία, μια ανακούφιση για χιλιάδες εμπόρους καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να παραμένουν ανοικτά μέχρι τις 21:00 λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και θα πρέπει να τηρούν αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολο.

Στην Πολωνία ανοίγουν σήμερα τα εμπορικά κέντρα.

Οι Ιρλανδοί και οι Βέλγοι θα πρέπει αντίθετα να περιμένουν μέχρι την Τρίτη για να ξαναπάνε στα καταστήματα, όμως σ’ αυτές τις δύο χώρες επιβεβαιώνεται η ανάσχεση της επιδημίας.

Επίσης από αύριο, Κυριακή, άλλες τρεις περιφέρειες της Ιταλίας θα άρουν τους περιορισμούς τους, επιτρέποντας να ανοίξουν και πάλι τα καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης. Όμως στις περιφέρειες αυτές, τη Λομβαρδία, το Πεδεμόντιο  και την Καλαβρία, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά, όπως και στη Γαλλία ή το Βέλγιο.

Στη Γερμανία  οι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Στην Κύπρο, οι αρχές αποφάσισαν να επιβάλουν από τη Δευτέρα απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Και στην Τουρκία θα επιβληθεί από σήμερα απαγόρευση της κυκλοφορίας βάσει της ηλικίας.

Στη Βρετανία, η Ουαλία θα αυστηροποιήσει τους περιορισμούς που έχουν στόχο τα παμπ και τα εστιατόρια για να περιορίσει την κυκλοφορία του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Αυτό συμβαίνει έπειτα από ένα νέο lockdown, που αποφασίσθηκε από τη Βόρεια Ιρλανδία και την επιστροφή της Αγγλίας σ’ ένα σύστημα συναγερμού τριών επιπέδων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς, καθώς έχουν καταγράψει 264.823 θανάτους. Η αβεβαιότητα περιόρισε τις συνηθισμένες εικόνες του πλήθους που περιμένει από τις πρώτες πρωινές ώρες το άνοιγμα των καταστημάτων για να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες της «Black Friday». Φέτος οι αγορές έγιναν ονλάιν. Με αποτέλεσμα αυτή η «Black Friday» και η «Cyber Monday» που θα ακολουθήσει μεθαύριο, Δευτέρα, μπορεί «να αποτελέσουν τις δύο ημέρες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ονλάιν στην ιστορία», ανέφερε χθες, Παρασκευή, σε ανακοίνωσή του ο εξειδικευμένος ιστότοπος Adobe.

Στην Ιαπωνία, οι αρχές ζήτησαν από τα καταστήματα που σερβίρουν οινοπνευματώδη, περιλαμβανομένων των καραόκε μπαρ, να κλείνουν τις πόρτες τους στις 22:00 από σήμερα και για περίοδο τριών εβδομάδων.

Η Ινδία ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, υποχώρηση του ΑΕΠ της κατά 7,5% από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο, κατά το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους της, εισερχόμενη έτσι επισήμως σε τεχνική ύφεση για πρώτη φορά από την ανεξαρτησία της το 1947.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις