ΜΕΤΑ: Να αφεθούν άμεσα οι προσαχθείσες αγωνίστριες και οι προσαχθέντες αγωνιστές που διαδήλωναν κατά της έμφυλης βίας των γυναικών

Το ΜΕΤΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους προσαχθέντες και απαιτεί την απαλλαγή από οποιαδήποτε κατηγορία και την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστριών και των αγωνιστών. Δηλώνει πως η αστυνομοτρομοκρατία και τα όσα ετοιμάζει η κυβέρνηση για το λαό και τους εργαζομένους δεν πρόκειται να περάσουν. Τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα- Απέναντι στη βαρβαρότητα. Καμία Μόνη - Κανένας Μόνος

Στο Σύνταγμα, περίπου στις 4 το απόγευμα, μέλη πολιτικών οργανώσεων, εκλεγμένες συνδικαλίστριες και συνδικαλιστές, ακτιβίστριες και ακτιβιστές, διαδήλωναν με πανό και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.

Ωστόσο, τη στιγμή της αποχώρησή τους, απέναντί τους, βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους είπαν ότι «απαγορεύεται λόγω των μέτρων» να κάνουν τη δράση τους και προχώρησαν στην προσαγωγή εννέα. Μεταξύ αυτών, τα μέλη της «Συνέλευσης 8 Μάρτη», Κατερίνα Γιαννούλια, Μαρία Μπόλαρη, Σοφία Δερμετζόγλου, Σαπφώ Διαμαντοπούλου, Δέσποινα Παρασκευά και Κατερίνα Καλλέργη. Επίσης, προσήχθησαν η Σίσσυ Βωβού από το «Μωβ», η Κατερίνα Σεργίδου  από την «Πρωτοβουλία 8 Μάρτη» και η επίσης φεμινίστρια Δήμητρα Σιαιλή. Προσαγωγές έγιναν και σε πέντε μέλη, από την «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό» και το «Sabbat burn the rich not the witch», την ώρα που αποχωρούσαν από το Σύνταγμα και πετούσαν τρικάκια της Συνέλευσης Φεμινιστικών και Εργατικότητων Συλλογικοτήτων: πρόκειται για τους Θανάση Κούρκουλα, Έλενα Παπαγεωργίου, Κώστα Βουρεκά, Χριστίνη Δέση – Λούκα και Χρυσούλα Μονιάκη.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ζητούμε την απαλλαγή από οποιαδήποτε κατηγορία και στα 14 μέλη των άλλων φεμινιστικών συλλογικοτήτων που συμμετείχαν σε απόπειρα για κινητοποίηση που είχε καλεστεί στο Σύνταγμα, με όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων! Τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα – Απέναντι στη βαρβαρότητα Καμία Μόνη» σημειώνει σε ανακοίνωση της η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό.

«Ξέρουμε καλά ότι βρίσκονται απέναντί μας. Ξέρουμε καλά ότι έχουμε μόνο η μία την άλλη. Για εμάς, για όλες εμάς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε», σημειώνουν μέλη της Συνέλευσης 8 Μάρτη.

Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι και οι διαμαρτυρόμενες τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, μάσκες κτλ.), η αστυνομία τις προσπάθησαν να τους στοιβάξουν σε ένα βανάκι, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται οι αποστάσεις. Τελικά, οι αγωνιστές και αγωνίστριες αφού αρνήθηκαν να μπουν, κατηγορώντας τους αστυνομικούς ότι δεν τηρούν τα μέτρα, έγιναν τρεις διαδρομές και μεταφέρθηκαν ανά τρεις. Να σημειωθεί τέλος ότι προσήχθησαν χωρίς να υπάρχει καμία απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Το ΜΕΤΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους προσαχθέντες και απαιτεί την απαλλαγή από οποιαδήποτε κατηγορία και την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστριών και των αγωνιστών. Δηλώνει πως η αστυνομοτρομοκρατία και τα όσα ετοιμάζει η κυβέρνηση για το λαό και τους εργαζομένους δεν πρόκειται να περάσουν. Τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα- Απέναντι στη βαρβαρότητα. Καμία Μόνη – Κανένας Μόνος.