Γ.Γ. Εμπορίου: Παράταση του «lockdown N.2» μέχρι τις 6 Δεκέμβρη | Πως θα γίνεται το «click away»

Το lockdown θα παραταθεί μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης.

Όπως ο ίδιος σημείωσε αναφορικά με το σχέδιο του ανοίγματος της αγοράς μετά δεύτερη καραντίνα, «θα μπούμε σε μια κανονικότητα με συγκεκριμένους κανόνες για να μην χάσουμε ότι χτίσουμε με το υπάρχον lockdown. Θα ανοίξουμε με κανόνες όταν μας το επιτρέψουν οι ειδικοί»

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο «click away» για το οποίο έκανε λόγο χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις, Γεωργιάδης. Εξήγησε ότι η μέθοδος του «click away» είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς, κυρίως στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Το «click away» προβλέπει τα εξής: Γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία του προϊόντος, ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν, με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό αποφορτίζονται οι μεταφορές, ενώ αποφεύγεται ο συνωστισμός, καθώς «δεν θα γίνεται έρευνα αγοράς εντός του καταστήματος, αλλά από το ηλεκτρονικό κατάστημα».