21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γιώργος Μανουσάκης: «Αρνούμαι να δεχτώ ένα βοήθημα που διχάζει τους εργαζόμενους»

Με επιστολή προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λασιθίου ο Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής και μέλος της γραμματείας του ΜΕΤΑ Υγειονομικών, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη προσπάθεια της κυβέρνησης να διχάσει τους εργαζόμενους μέσω ενός έκτακτου οικονομικού βοήθημα τος. Ταυτόχρονα. δηλώνει ότι αρνείται να δεχτεί το συγκεκριμένο βοήθημα που χαρακτηρίζει ως διχαστικό αν σε αυτό δεν συμπεριληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Ακολουθεί η επιστολή:

Πρόσφατα

Προς: διοικητή διασυνδεόμενων Νοσοκομείων κ. Εμμ. Ανδρεαδάκη

Κύριε διοικητή,

Οι μνημονιακές πολιτικές έπληξαν ανεπανόρθωτα το εισόδημα των εργαζόμενων στην υγεία και κατάργησαν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα άδειας, σε μια περίοδο που κάποιοι χαρακτήριζαν εμάς τους υγειονομικούς του δημόσιου συστήματος υγείας ως άχρηστους και κηφήνες.

Οι ίδιοι που τότε μας απαξίωναν και μας κατηγορούσαν δημόσια ως υπεύθυνους για τα μνημονιακά δεινά της χώρας, οι ίδιοι τώρα μας χαρακτηρίζουν ήρωες, μας επαινούν και μας χειροκροτούν.

Η κυβέρνηση, αντί ως αναγνώριση της προσφοράς μας να επαναφέρει το δώρο Χριστουγέννων, προσπαθεί να ξεγελάσει την κοινωνία δίνοντας μας ένα βοήθημα και μάλιστα επιλεκτικά, σύμφωνα με καταστάσεις που πρέπει να αποστείλουν οι διοικητές για το ποιοι εμπλέκονται άμεσα σε περιστατικά covid.

Πρόκειται για μια κίνηση παράλογη, άδικη, διχαστική και επικίνδυνη για τη συνοχή των Νοσοκομείων, αφού όλοι αναγνωρίζουν ότι στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στη φροντίδα των ασθενών συνεισφέρουν όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και όχι μόνο όσοι ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τους ασθενείς.

Για τους παραπάνω λόγους, και εφόσον στις καταστάσεις που θα αποσταλούν προς το Υπουργείο Υγείας δεν περιληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου (όπως ακριβώς έγινε με το έκτακτο επίδομα φέτος πριν το Πάσχα) σας ζητώ να εξαιρέσετε και εμένα από τις λίστες που θα αποσταλούν, αφού δεν επιθυμώ να πάρω ένα διχαστικό και άδικο βοήθημα.

Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις