ΜΕΤΑ Αλίμου: Συνεχίζονται οι ανελέητες και ανάλγητες διώξεις από το δήμαρχο Αλίμου. Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Φωτογραφία αρχείου

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Δημοτική Αρχή Αλίμου με συνεχείς πειθαρχικές διώξεις που έχουν να κάνουν με εμπάθεια και όχι με Υπηρεσιακό καθήκον των υπαλλήλων. Ο Δήμαρχος Αλίμου κος Κονδύλης Ανδρέας από νωρίς έχει δείξει της διαθέσεις του απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και την νεοφιλελεύθερη πολιτική του, αφού όλα αυτά τα χρόνια που έχει αναλάβει τη Διοίκηση του Δήμου έχει διορίσει με ανάθεση σε θέσεις ευθύνης συναδέλφους που δεν έχουν τα τυπικά προσόντα που ορίζει ο νόμος αλλά κύριο προσόν τους είναι η υπακοή τους στο θέλημά του. Ανάμεσα τους, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου και η πρόσφατα διορισμένη προϊστάμενη με ανάθεση, Γραμματέας του Συλλόγου, ΔΕ Διοικητικός υπάλληλος και ΔΕ Βοηθός Βρεφοκόμου αντίστοιχα.

Και οι δύο παρουσιάζονται πρόθυμοι αρωγοί και σιωπηλοί συνένοχοι στις πειθαρχικές διώξεις όσων προασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών και τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα. Διατυμπανίζουν περήφανα ότι ο Δήμαρχος Αλίμου κος Κονδύλης Ανδρέας δεν προτίθεται να εφαρμόσει τον νόμο και να στείλει τους φακέλους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ώστε να κριθούν οι υπάλληλοι για Προϊστάμενοι και Διευθυντές. Στηρίζουν την απαξίωση του για την νομιμότητα και την αξιοκρατία και δηλώνουν ευθαρσώς την ευχαρίστησή τους που καρπώνονται θέσεις άλλων συναδέλφων με αντάλλαγμα την ανοχή και τη σιωπή τους στις παράνομες αποφάσεις, τις απολύσεις και τις διώξεις συναδέλφων.

Πρόσφατα μάλιστα ο Δήμαρχος Αλίμου, κος Κονδύλης Ανδρέας, που κατέχει και την θέση του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ των Δ.Π.Σ.Α. προχώρησε σε σύσταση νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών χωρίς να συμπεριλάβει Εκπρόσωπο Εργαζομένων, δείχνοντας την κλιμάκωση της περιφρόνησής του προς τους συνάδελφους που παλεύουν στην πρώτη γραμμή, μέσα από αντίξοες συνθήκες, για να προσφέρουν το ποιοτικό έργο για το οποίο καμαρώνει η Δημοτική Αρχή τόσα χρόνια σε Δημόσιες εκδηλώσεις των Παιδικών όπου συνήθιζε να προβάλλεται και να καρπώνεται ψήφους.

Από τον Ιούλιο όμως του 2020 ξεκίνησε ένα νέο κύμα εμπάθειας για τους εργαζόμενους και αυτή τη φορά στο στόχαστρο του Δημάρχου μπήκαν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Αρχικά προσπάθησε αδικαιολόγητα να καταργήσει την καλοκαιρινή άδεια των εργαζόμενων . Άδεια που το προσωπικό, εκ του νόμου, δύναται να πάρει μόνο τον Αύγουστο αφού τον υπόλοιπο καιρό φιλοξενούνται νήπια και βρέφη στις δομές.

Η απόπειρά του αυτή ήταν για να τοποθετήσει το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών στην παραλία του Αλίμου να χορηγεί αντισηπτικό στους λουόμενους, όπως μάθαμε από φιλικά προσκείμενα στη Δημοτική Αρχή «Μέσα Ενημέρωσης» που λοιδορούσαν τους εργαζόμενους επειδή αντιστάθηκαν στην παράνομη αυτή απόφαση του Δημάρχου.

Επειδή όμως δεν τα κατάφερε, προχώρησε σε εκδικητικές απολύσεις συναδέλφων μέσα στον Αύγουστο, χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση και ενώ οι Παιδικοί σταθμοί Αλίμου ήταν κλειστοί!!! Το αποτέλεσμα ήταν τον Σεπτέμβριο οι Παιδικοί σταθμοί να πάσχουν από σοβαρή έλλειψη προσωπικού και ουσιαστικά να υπολειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης αυτοσυγκράτησης του Δημάρχου και του ανύπαρκτου προγραμματισμού.

Οι δώδεκα εργαζόμενοι που αναίτια κι αιφνιδιαστικά απέλυσε ο Δήμαρχος Αλίμου, είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και εργάζονταν στους Παιδικούς από το 2012-13. Είχαν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για την φροντίδα και την αγωγή των φιλοξενούμενων νηπίων και είχαν συμβάλει στο ποιοτικό έργο της υπηρεσίας που τόσα χρόνια κρατάει ψηλά τον Δημόσιο χαρακτήρα της. Αυτός και η μετατροπή των εργασιακών σχέσεων ήταν στην πραγματικότητα ο στόχος της Διοίκησης Κονδύλη. Και αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα σε δικαστική διαμάχη απολυμένης συναδέλφου για ασφαλιστικά μέτρα όπου ο Αντιδήμαρχος κος Αλεξόπουλος Νίκος ήρθε να καταθέσει εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ότι απέλυσαν έμπειρο προσωπικό χρόνων εντελώς αναίτια(!!!) μόνο και μόνο για να πάρουν «τσάμπα εργαζόμενους» μέσω ΟΑΕΔ, όπως υποστήριξε, που δεν θα τους στοίχιζε τίποτα αφού δεν θα τους πληρώνει ο Δήμος!!! Μάλιστα επειδή νόμιμα εκλεγμένο Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων παραστάθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης της απολυμένης συναδέλφου διώχθηκε πειθαρχικά από τον κο Κονδύλη ακριβώς επειδή άσκησε τα συνταγματικά και συνδικαλιστικά της καθήκοντα όπως ορίζει ο νόμος. Αυτό δυστυχώς δείχνει την νοοτροπία της Δημοτικής Αρχής, το ποσό σέβονται την προσφορά των εργαζόμενων, τον ευαίσθητο τομέα στον οποίο εργάζονται και τα βρέφη και νήπια που φιλοξενούνται στις δομές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Αλίμου…

Εύλογα ερωτηματικά δημιουργεί και στην περίπτωση αυτή η σιωπή και απουσία του Προεδρείου του Συλλόγου, η οποία πρόσκειται στην παράταξη της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, καθώς και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας παρότι ενημερώθηκε εκτενώς.

Κι επειδή η νεοφιλελεύθερη πολιτική του κου Κονδύλη Ανδρέα δεν γνωρίζει όρια, αφού και η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ κωφεύει στις απολύσεις, τις διώξεις, τις αυθαιρεσίες και τις καταγγελίες, συνεχίστηκε απρόσκοπτα τον Σεπτέμβριο που άνοιξαν οι Παιδικοί σταθμοί Αλίμου με την καταστρατήγηση του νόμιμου ωραρίου των εργαζόμενων . Ο κος Δήμαρχος ζήτησε υπερωριακή εργασία προκειμένου να γίνονται συναντήσεις των παιδαγωγών με τους γονείς για ενημέρωση. Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου με το υπ’ αρ. πρωτ.3106/16-10-2020 ζήτησε στη Διοίκηση και στον κο Δήμαρχο, βάσει και της ισχύουσας νομοθεσίας που ορίζει το πενήντα τοις εκατό του προσωπικού να απασχολείται με τηλεργασία, οι συναντήσεις να πραγματοποιούνται μέσω τηλεργασίας. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να αποφεύγεται ο συνωστισμός καθώς και ο κίνδυνος διασποράς του Κοροναϊού. Η αναπάντεχη απάντηση της Διοίκησης και Δημοτικής Αρχής Αλίμου ήταν η πειθαρχική δίωξη και ποινή στο εκλεγμένο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου και επικεφαλής της παράταξης του ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ με αδικαιολόγητη αιτιολογία.

Η απάντηση του Δημάρχου Αλίμου κου Κονδύλη, σε εργαζόμενους που αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις για να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες του Δήμου είναι η σωρεία πειθαρχικών διώξεων, οι αναίτιες και άδικες πειθαρχικές ποινές, ίσως θεωρεί ότι έτσι θα κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνημα και την αντίσταση τους στο ξεπούλημα των υπηρεσιών του Δήμου.

Καταγγέλλουμε τις συνεχείς και άδικες πειθαρχικές διώξεις των εργαζομένων που μοναδικό σκοπό έχουν την τρομοκρατία και την επιβολή. Καταγγέλλουμε, επίσης, την συνδικαλιστική δίωξη του νόμιμα εκλεγμένου Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων από τον Δήμαρχο Αλίμου και την επιβολή πειθαρχικής ποινής επειδή η συνάδελφος και συνδικαλίστρια έχοντας ολοκληρώσει το ωράριο αλλά και τα καθήκοντα που συνάδουν με την ειδικότητα που κατέχει, αντιστάθηκε στην απόπειρα του Δημάρχου να λειτουργήσει την υπηρεσία με προχειρότητα και αντίθετα από τον νόμο να πειραματιστεί με την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας.

Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει στον Δήμαρχο Αλίμου κο Κονδύλη ότι δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα των υπηρεσιών του Δήμου για το κέρδος του ιδιώτη και τη μετακύλιση του λογαριασμού στους Δημότες. Η προάσπιση και η ενίσχυση του Δημόσιου Χαρακτήρα των Υπηρεσιών θα προσφέρει στους Δημότες ποιοτικές υπηρεσίες σε φθηνότερες τιμές και θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και πλήρη συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αντίθετα η ιδιωτικοποίηση θα σημαίνει την εκμετάλλευση των Δημοτικών δομών από ιδιώτες, την υπενοικίαση κακοπληρωμένου προσωπικού με αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης και αμφισβητούμενη επαγγελματική κατάρτιση αφού ουσιαστικά δεν θα υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος.

Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε την αγωγή και εκπαίδευση των βρεφών και των νηπίων που φιλοξενούνται στις δομές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου στην τύχη τους. Χρόνια τώρα παλεύουν οι συνάδελφοι και κρατάνε σε υψηλά επίπεδα το παιδαγωγικό έργο και την φροντίδα των φιλοξενούμενων βρεφών και νηπίων και αυτό είναι που κάνει τους Παιδικούς Σταθμούς Αλίμου να ξεχωρίζουν και να είναι γνωστοί για την εξαίρετη προσφορά τους στην τοπική κοινωνία αλλά και σε γειτονικούς Δήμους, και κάνει τη Δημοτική Αρχή να καμαρώνει δημοσίως.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αλίμου κο Κονδύλη να σεβαστεί τον αγώνα των εργαζόμενων για ποιοτικές υπηρεσίες που και τον ίδιο προβάλουν, να ενισχύσει τις Δημόσιες υπηρεσίες με προσλήψεις με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια, να στείλει τους φακέλους των εργαζόμενων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ώστε να κριθούν οι συνάδελφοι και να σταματήσει να διορίζει «κατά το δοκούν» παράτυπα Προϊστάμενους και Διευθυντές.

Αν όπως διαδίδει θέλει να διορθώσει «τα ελαττώματα των Δημοτικών υπαλλήλων» ας ξεκινήσει με το να τολμήσει αξιοκρατία στην «αυλή» του. Διαφορετικά θα θεωρήσουμε πως πρόσφατα συκοφαντικά για τους υπαλλήλους δημοσιεύματα σε φιλικά προσκείμενα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης είναι σκόπιμα κι έχουν στόχο να πλήξουν την αξιοπιστία των Δημοτικών Υπηρεσιών αλλά και την σπίλωσή τους με απώτερη «ματιά» της Δημοτικής Αρχής στην ιδιωτικοποίηση.

Για άλλη μια φορά η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Δεν μας φοβίζουν οι παράτυπες πειθαρχικές διώξεις και οι αναίτιες ποινές. Ο αγώνας συνεχίζεται και αυτή είναι η απάντηση.


23 Νοεμβρίου 2020
ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου