Σχόλιο ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Με ένα βοήθημα, επιχειρούν να διχάσουν τους εργαζομένους στα νοσοκομεία

Η κυβέρνηση ακολουθώντας την προσφιλή τακτική του «διαίρει και βασίλευε», προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες που έχει τόσο απέναντι στο λαό όσο και στους υγειονομικούς για την διαχείριση της πανδημίας, επιχειρεί να διχάσει για μια ακόμα φορά τους εργαζομένους στο ΕΣΥ με ένα βοήθημα που θέλει να το δώσει επιλεκτικά.

Συγκεκριμένα, με επείγον μήνυμα που απέστειλαν σήμερα οι ΥΠΕ στα Νοσοκομεία σήμερα, ζητούν να τους δοθούν καταστάσεις μέσα σε λίγες ώρες για την χορήγηση του βοηθήματος στις οποίες θα περιλαμβάνονται όχι όλοι οι εργαζόμενοι αλλά ένα μέρος τους, με πρόσχημα ότι δήθεν όλες οι κατηγορίες εργαζομένων δεν εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του covid-19.

Οι διαχωρισμοί αυτοί ακολουθήθηκαν και το προηγούμενο χρονικό διάστημα με την γνωστή δωρεά και την χορήγηση επιδόματος εκ μέρους των μεγάλων «ευεργετών».

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο αφού θα πουλά στην κοινωνία ότι στηρίζει τους υγειονομικούς και την ίδια ώρα θα αποκλείει ένα μεγάλο μέρος από την χορήγηση ενός εκτάκτου επιδόματος.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καταγγέλλει την ύπουλη προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων στην υγεία την ίδια ώρα που αυτοί δίνουν την μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την σωτηρία του λαού. Πολύ περισσότερο όταν η Κυβέρνηση αρνείται επίμονα να επεκτείνει τα ΒΑΕ στους Υγειονομικούς, να επαναφέρει τα δώρα και το επίδομα αδείας και να αποκαταστήσει τους μισθούς τους που στα μνημόνια έχουν περικοπεί.

Καλεί όλα τα Σωματεία να αντιδράσουν άμεσα και να απαιτήσουν από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να αποστείλουν καταστάσεις που να συμπεριλαμβάνουν όλους τους εργαζόμενους.

Σαν μια γροθιά όλοι θα απαντήσουμε στην νέα προσπάθεια διαίρεσης των εργαζομένων στο ΕΣΥ.