Πολυτεχνείο 2020: Να απελευθερωθούν άμεσα το μέλος του ΜΕΤΑ, Χρήστος Βαγενάς, και όλοι οι συλληφθέντες

Σε όργιο καταστολής, επιδόθηκαν σήμερα οι αστυνομικοί του Χρυσοχοΐδη κατά των διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, για να τιμήσουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Οι κατασταλτικές δυνάμεις, που δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και αποτελούν «υγειονομική βόμβα», ξεκίνησαν τις απρόκλητες επιθέσεις κατά των διαδηλωτών από το ύψος της Πανεπιστημίου μέχρι το μετρό του Σταθμού Λαρίσης, προχωρώντας σε συλλήψεις και όχι μόνον.

Από το Σταθμό Λαρίσης, όπου είχαν προσυγκέντρωση Πρωτοβάθμια Σωματεία, η ΚΑΡ κι άλλες αντιφασιστικές κινήσεις αλλά και πολιτικοί φορείς, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν για να κατευθυνθούν προς την Ομόνοια και την Πανεπιστημίου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις κτλ.).

Ωστόσο, τα ΜΑΤ και η Ομάδα «Δέλτα» του Χρυσοχοΐδη και του Μητσοτάκη τους περίμεναν έξω από τα πρώην γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου και τους επιτέθηκαν απρόκλητα, με την «Αύρα», χημικά, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, ενώ τους χτυπούσαν την ίδια ώρα οι αστυνομικοί από τα μηχανάκια. Η μανία των κατασταλτικών δυνάμεων ήταν τόσο μεγάλη, που έβαλαν σε κίνδυνο και τους πολίτες, καθώς δεν είχαν διακόψει την κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να απειλούν άμεσα τη ζωή πολιτών που ήταν πεζοί αλλά και των οδηγών και συνεπιβατών αυτοκινήτων.

Και κατά την επιχείρηση στο Σταθμό Λαρίσης, η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις αγωνιστών και συντρόφων, μεταξύ των οποίων και το μέλος του ΜΕΤΑ και οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΠΟΚΠ, Χρήστος Βαγενάς.

Το ΜΕΤΑ καταδικάζει τη βίαιη καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων, που έρχεται σε συνέχεια της απαγόρευσης των διαδηλώσεων που αποφάσισαν Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης, με την επίκληση της πανδημίας. Μια «επίκληση», μέσω της οποίας η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να μετακινήσει τις εγκληματικές της ευθύνες, για την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας και την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις εργαζομένων και κοινωνίας, που απαιτούν μέτρα υγειονομικής προστασίας και ενίσχυση του ΕΣΥ».

Το ΜΕΤΑ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Χρήστου Βαγενά και όλων των συλληφθέντων.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ»
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ