Απελευθερώθηκαν το μέλος του ΜΕΤΑ, Χρήστος Βαγενάς, κι άλλοι 3 συλληφθέντες στο Σταθμό Λαρίσης

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει εκ νέου τις βίαιες συλλήψεις διαδηλωτών, που τηρούσαν στοχοπροσηλωμένα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις κτλ.) και απαιτεί άμεσα την απελευθέρωση ΟΛΩΝ και την απόσυρση κάθε κατηγορίας

Αφού οι διωκτικές αρχές δεν κατάφεραν να στήσουν κατηγορίες εναντίον του μέλους του ΜΕΤΑ και οργανωτικού γραμματέα της ΠΟΠΟΚΠ, Χρήστου Βαγενά, και άλλων 3 συλληφθέντων στο Σταθμό Λαρίσης, τελικώς, αργά το απόγευμα της Τρίτης 17 Νοέμβρη, τους απελευθέρωσαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στην Κυψέλη, όπου τους μετέφεραν, αφού οι τυφλές και αναίτιες προσαγωγές που έκαναν οι διωκτικές αρχές γέμισαν… τη ΓΑΔΑ, ξεπέρασαν τις 100, με αποτέλεσμα να τους διαμοιράζουν σε διάφορα αστυνομικά τμήματα.

Ωστόσο, μέχρι αυτήν την ώρα, κρατείται το πέμπτο άτομο από το σημείο της σύλληψης στο Σταθμό Λαρίσης, το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα οδηγηθεί την Τετάρτη, στο Αυτόφωρο, όπως του είπα, χωρίς… ακόμη να του έχουν γνωστοποιήσει τις κατηγορίες. Όπως επίσης, κρατούνται και άλλα άτομα στη ΓΑΔΑ, από τις προσαγωγές που έγιναν στην Πανεπιστημίου, στην Καισαριανή και αλλού.

Μιλώντας στο ErgasiaNET, o Χρήστος Βαγενάς κατήγγειλε την αστυνομοκρατία που ασκήθηκε κατά των διαδηλωτών σήμερα, σημείωσε πως το φρόνημα των αγωνιστών δεν πτοείται από τέτοιες αυταρχικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες, απαιτεί την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων σήμερα και καλεί όλους και όλους στο επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων, στην Απεργία της 26ης Νοέμβρη.

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει εκ νέου τις βίαιες συλλήψεις διαδηλωτών, που τηρούσαν στοχοπροσηλωμένα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις κτλ.) και απαιτεί άμεσα την απελευθέρωση ΟΛΩΝ και την απόσυρση κάθε κατηγορίας.


Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη

Οι προσαχθέντες υπολογίζονται σε αρκετές δεκάδες ενώ εδώ και περίπου μια ώρα η αστυνομία δεν επιτρέπει την επικοινωνία με τους κρατούμενους προσαχθέντες.

Ελεύθεροι στο σύνολό τους αφέθηκαν τελικά ύστερα από πολλές ώρες όλοι οι προσαχθέντες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της άγριας καταστολής σε βάρος του σημερινού συλλαλητηρίου

Κατόπιν διαβήματος των παρευρισκόμενων δικηγόρων με το οποίο ζητήθηκε η άμεση επικοινωνία με τους προσαχθέντες, η αστυνομία επέτρεψε την είσοδο σε λιγοστούς μόνο δικηγόρους και παράλληλα μια διμοιρία ΜΑΤ απέκλεισε την είσοδο στους υπολοίπους.…

ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΏΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!