Χρυσοχοΐδης: Απαγορεύεται η πορεία του Πολυτεχνείου γιατί «οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια»

Από το Γιώργη Χρήστου

Μετά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, χθες, από τη Βουλή, που είπε ότι δε θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, φέτος, λόγω της πανδημίας, και μάλιστα, όπως είπε, αυτό θα ήθελαν και όλοι όσοι πρωταγωνίστησαν στην εξέγερση του Νοέμβρη, ήρθε σήμερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, να επικαλεστεί την πανδημία και να πει ότι απαγορεύεται η πορεία του Πολυτεχνείου.

«Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Όπως δεν έγινε παρέλαση για την28η Οκτωβρίου, για την 25η Μαρτίου. Όπως δεν έγινε περιφορά Επιταφίου, δεν έγινε Ανάσταση, δεν γιορτάσθηκε Πάσχα. Σε όλες αυτές τις εθνικές ή καθολικές στιγμές γιορτής κάναμε πίσω… Απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού», σημειώνει, ανάμεσα στα άλλα, σε δήλωσή του και προσθέτει: «Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου. Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται. Δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές. Δυστυχώς οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια… Δεν απειλούνται δικαιώματα, δεν υπάρχουν σχέδια κατά της ελεύθερης έκφρασης και της Δημοκρατίας. Ζητάμε αλληλεγγύη, ευθύνη, νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο, προστασία για τον διπλανό».

Να πει κάποιος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που ήταν χαμένος, κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας και τώρα, με τη δεύτερη, βρήκε την ευκαιρία να ξεσαλώσει, ότι αυτή που βάζει σε κίνδυνο ζωές, για την ακρίβεια, όπως ο ίδιος είχε πει απευθυνόμενος προς τους πολίτες, αυτή που «σκάβει τάφους» είναι η κυβέρνηση, της οποίας είναι μέλος, που ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να βάζει το κέρδος πάνω από τις ζωές των πολιτών, πάνω από τη δημόσια υγεία, με την ανύπαρκτη πολιτική της και τον ανύπαρκτο σχεδιασμό της, σε σχέση με το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Κι αυτό είναι ξεκάθαρα πολιτική επιλογή της, προκειμένου να εξυπηρετήσει το κεφάλαιο του τουρισμού, των μεταφορών, τους εφοπλιστές, τους κλινικάρχες, τους σχολάρχες, τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία και τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες κ.λπ.

Επίσης, να πει κάποιος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι δεν είναι οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις που «κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια», αλλά η κυβέρνηση με τις πολιτικές που ακολουθεί στα Μέσα Μεταφοράς (συγχρωτισμός, λιγοστά δρομολόγια, έλλειψη προσωπικού και οχημάτων κ.λπ.), στα σχολεία (τάξεις των 25 μαθητών και μαθητριών, έλλειψη μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών και καθαριστριών κ.λπ.), στην υγεία (έλλειψη προσωπικού, ΜΕΘ, μέσων ατομικών προστασίας κ.λπ.), στην καθαριότητα των δήμων (έλλειψη προσωπικού, μέσων ατομικής προστασίας κ.λπ..), στους χώρους εργασίας (ανυπαρξία τεστ, απουσία κρατικών ελέγχων, συνωστισμός, απόκρυψη κρουσμάτων από επιχειρήσεις κ.λπ.). Και φυσικά, ευθύνες έχει και ο ίδιος με τις ορδές των ΜΑΤ που στέλνει κατά πολιτών, τραυματίζοντάς τους και στοιβάζοντάς τους.

Και όσο για το αν κινδυνεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, του λαού, η ελεύθερη έκφραση, η Δημοκρατία… αλήθεια, υπουργέ Προστασίας του Πολίτη:

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων τι είναι;

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές των συνδικάτων για να χειραγωγηθεί το αποτέλεσμα τι είναι;

Η προσπάθεια παρεμπόδισης μέχρι και κατάργηση της απεργίας τι είναι;

Οι αναστολές συμβάσεων, το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, οι 100.000 εξαμηνίτες – δώρο της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες, με αρχικό μισθό των 200 ευρώ, τι είναι;

Η βίαιη καταστολή από τις ορδές σας διαδηλώσεων, χωρίς καν να υπάρχει λόγος, όπως έγινε με την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, τι είναι;

Η λεηλασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, μέσα από το νέο Πτωχευτικό Κώδικα, τι είναι;

Τα μνημόνια που δε διαβάσατε, αλλά ψηφίσατε και εφαρμόζετε και εσείς και η κυβέρνηση της ΝΔ, τι είναι;

Θέλετε κι άλλα; Διότι ο κατάλογος είναι μακρύς. Και επί τη ευκαιρία: πού είναι ο ναζί εγκληματίας, Χρήστος Παππάς. Για αυτόν, θα βγάλετε επικήρυξη;

Και για το τέλος, να υπενθυμίσουμε τι απαντούν οι πρωταγωνιστές της εξέγερσης απέναντι σε όλους εσάς που τολμάτε με θράσος να επικαλείστε τη δημόσια υγεία και την προστασία της υγείας του λαού, όταν έχετε όλο αυτό το διάστημα αποδείξει το ακριβώς αντίθετο: «Όλοι & όλες στην πορεία του Πολυτεχνείου». Αυτό λένε.

Print Friendly, PDF & Email