Επέμβαση της αστυνομίας στα Εξάρχεια: Αναίτιες προσαγωγές και ανθρωποκυνηγητό στα στενά

Επέμβαση πραγματοποίησε η αστυνομία το απόγευμα της Παρασκευής στα Εξάρχεια, συνεχίζοντας το κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη». Καταγγελίες για αρκετές αναίτιες προσαγωγές ατόμων που απλά περνούσαν από το σημείο καθώς και για εισβολές σε μαγαζιά

Λίγες ώρες μετά την εισβολή των αστυνομικών στο Πολυτεχνείο κι έπειτα από το «σήμα» του Χρυσοχοΐδη, οι αστυνομικές αρχές συνέχισαν το δόγμα «νόμος και τάξη» με νέα επέμβαση τους στα Εξάρχεια. Ανθρωποκυνηγητό στα στενά, τραμπουκισμοί από τα ΜΑΤ, ξυλοδαρμοί και αναίτιες προσαγωγές ακόμα και ανθρώπων που βρισκόντουσαν μέσα σε καταστήματα καταγγέλλουν ρεπόρτερ που βρέθηκαν στο σημείο.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί πορεία αλληλεγγύης για τους προσαχθέντες του Πολυτεχνείου στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο του φωτορεπόρτερ, Σ. Καρμανιόλα, φαίνεται η προσαγωγή μιας γυναίκας που είναι περαστική από το σημείο και δε μιλάει ελληνικά.

Σε φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ, Ν. Χριστοφάκη, φαίνονται προσαγωγές ατόμων που βρισκόντουσαν μέσα σε μαγαζιά. «Οι άνδρες της ομάδας Δράση βγάζουν κόσμο από το εσωτερικό καταστήματος στα Εξάρχεια, ένας άνθρωπος με τον σκύλο του στα χέρια και ένας με το ποδήλατό του δίνουν εξηγήσεις στους αστυνομικούς πριν προσαχθούν από εκείνους» αναφέρουν ρεπόρτερ του zougla.gr, που ήταν στο σημείο.