Χατζηδάκης: Ξεκινούν οι ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΔΔΗΕ, αποθήκης φυσικού αερίου, ΛΑΡΚΟ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

Μέσα στο Νοέμβριο ξεκινούν οι ιδιωτικοποιήσεις του ΔΕΔΔΗΕ, της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Καβάλα και της ΛΑΡΚΟ, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στο ενεργειακό συνέδριο του energypress.

Παράλληλα, ανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα δημοσιευθεί ο Οδηγός του προγράμματος Εξοικονομώ – Αυτονομώ καθώς και ότι η κυβερνητική παρέμβαση για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα γίνει πολύ σύντομα.

Σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις ο υπουργός ανέφερε ότι στο διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου θα εκδοθούν οι αποφάσεις της ΡΑΕ για τα έσοδα του ΔΕΔΔΗΕ ως το 2024, που είναι ρυθμιζόμενα, και θα ακολουθήσει το market test με στόχο η ιδιωτικοποίηση να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός θα αφορά το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ με αυξημένα δικαιώματα για το μέτοχο μειοψηφίας.

Μέσα στο Νοέμβριο επίσης θα εκδοθεί η απόφαση της ΡΑΕ για το πλαίσιο τιμολόγησης της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Καβάλα προκειμένου να «τρέξει» στη συνέχεια η διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει από το ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΤΑΙΠΕΔ και ο ειδικός διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ θα προκηρύξουν εξάλλου στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου τους διαγωνισμούς για την πώληση του μεταλλευτικού συγκροτήματος της Λάρυμνας και των μεταλλείων Καστοριάς και Εύβοιας, αντίστοιχα με στόχο όλα τα περιουσιακά στοιχεία να καταλήξουν σε ένα επενδυτικό σχήμα.


Διαβάστε | Σωματεία ΛΑΡΚΟ: Υπόμνημα αγωνίας και διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων