19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Νέος συναγερμός με 16 κρούσματα σε γηροκομείο στον Πειραιά

Πρόσφατα

Μετά το ιδιωτικό γηροκομείο στα Ιωάννινα, συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ και για κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει η διενέργεια rapid test στους τρόφιμους του γηροκομείου αλλά και στους υπαλλήλους. Από την Παρασκευή έχουν διενεργηθεί 221 τεστ κι έχουν διαγνωστεί 16 θετικά κρούσματα σε εργαζόμενους και ηλικιωμένους. Στο γηροκομείο, φιλοξενούνται 170 ηλικιωμένοι και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου αναμένεται ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για το πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί. Σημειώνεται ότι ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star, δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το εν λόγω γηροκομείο.

Ιωάννινα: Έρευνα για τα κρούσματα στο ιδιωτικό γηροκομείο

Την ίδια ώρα, εισαγγελική παρέμβαση για τη συρροή κρουσμάτων κορονοϊού σε ιδιωτικό γηροκομείο στα Ιωάννινα ζήτησε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης. Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα, ανάμεσα στους 55 τροφίμους, καθώς στις αρχές της εβδομάδας εργαζόμενη στον οίκο ευγηρίας διαγνώστηκε θετική στον ιό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Γ. Καρβέλης ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργίας και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο ιδιωτικό γηροκομείο.

Εξήγησε ότι όλοι οι ασθενείς που παραπέμπονται από το γιατρό του γηροκομείου για νοσηλεία, εξετάζονται στο ΤΕΠ Covid-19 του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Στη συνέχεια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης κατά την κρίση των ιατρών, διακομίζονται και στα Νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ επιβεβαίωσε ότι 5 ασθενείς νοσηλεύονται στην Covid-MΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, το οποίο έχει δυναμικότητα οκτώ κλίνες.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις