Σε εφαρμογή, ο αντιδραστικός νόμος της ΝΔ για τις δημόσιες συναθροίσεις: απαγορεύθηκαν τρεις διαδηλώσεις

Σε εφαρμογή, έθεσε από σήμερα, Κυριακή 1η Νοέμβρη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, μέσω αποφάσεων του διευθυντή της Αστυνομίας Αθηνών.

Με τις αποφάσεις του, από τη μια επικαλείται «την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού» και από την άλλη αιτιολογεί την απαγόρευση «επειδή εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων».

Απαγορεύθηκαν οι διαδηλώσεις:

  • στην πλατεία Κοραή και ώρα 11πμ., του «Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής»

  • στην πλατεία Συντάγματος και ώρα 12μ., ιρακινών υπηκόων διαβιούντων στη χώρα μας, όπως επίσης και η πορεία τους προς την Πρεσβεία της Γαλλίας

  • στην πλατεία Κοτζιά και ώρα 1μμ., μελών της Ένωσης «Φίλοι του Κασμίρ» και με τη συμμετοχή μελών της Πακιστανικής Κοινότητας, όπως επίσης και η πορεία προς την Πρεσβεία της Ινδίας.

Μάλιστα, στις δύο πρώτες περιπτώσεις, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο αστυνομικός διευθυντής ζητά και τα ρέστα επειδή «οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν».

Υπενθυμίζεται πως πάσο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την απαγόρευση των διαδηλώσεων έδωσε προσφάτως ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που έφτασε μάλιστα να χαρακτηρίσει ως «παράνομη» την επικείμενη πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


Σχετικές αναρτήσεις: