Επιλεκτική επικήρυξη από Χρυσοχοΐδη με το βλέμμα μόνο στους τραμπουκισμούς στον Πρύτανη

Την παλαιά τακτική του θυμήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκηρύσσοντας χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τους τραμπουκισμούς στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του φυγόδικου Χρυσαυγίτη, Χρήστου Παππά, που εδώ και εννέα μέρες τον αναζητούν οι αρχές, ο υπουργός δεν έχει επιδείξει τα ανάλογα αντανακλαστικά.

Στην επικήρυξη των δραστών που τραμπούκισαν τον Πρύτανη της ΑΣΣΟΕ, με μήνυμα υποτιθέμενης «αλληλεγγύης», προχώρησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μαζί με το υπουργείο Οικονομικών, δίνοντας χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προβαίνει σε αυτή την τακτική. Ωστόσο μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιλεκτική, καθώς αυτή η ανακοίνωση έρχεται την ένατη ημέρα που ο φυγόδικος, Χρ. Παππάς, αναζητείται ακόμα από τις αρχές, χωρίς να έχουν επιδειχθεί αντίστοιχα αντανακλαστικά στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η ανακοίνωση

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στο μακρινό 2009, όταν o Μ. Χρυσοχοΐδης ήταν και τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε επικηρύξει με 600.000 ευρώ καταζητούμενους για την υπόθεση των «Ληστών Διστόμου». «Επικήρυξη- με 600.000 ευρώ- των τριών “ληστών με τα μαύρα”, με στόχο την εξάρθρωση της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”», μετέδιδαν τα ΜΜΕ.

Μάλιστα, μόλις πριν λίγους μήνες, μετά από δύο χρόνια διαδικασίας, το δικαστήριο προχώρησε στην απαλλαγή τόσο του Γρηγόρη Τσιρώνη, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και τελικά αθωωθεί αμετάκλητα για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα», όσο και άλλων δέκα συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση.


Διαβάστε επίσης: Κάποιος να μαζέψει τον «όποιος δεν τηρεί τα μέτρα σκάβει τάφους»