Κίνα: Σχεδόν 5 εκατ. τεστ σε πόλη ύστερα από ένα μόλις κρούσμα κορονοϊού

Σχεδόν 5 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης Κασγκάρ, στη βορειοδυτική επαρχία Σιντζιάνγκ, υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ για τον νέο κορωνοϊό, έπειτα από το θετικό τεστ μιας εργαζόμενης σε εργοστάσιο. Από αυτά, προέκυψαν 137 κρούσματα, όλα όμως ασυμπτωματικά.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη πώς μολύνθηκε η 17χρονη εργαζόμενη από τον κορωνοϊό, αλλά όλοι οι υπόλοιποι -831- εργαζόμενοι στη βιοτεχνία διαγνώστηκαν αρνητικοί. Σύμφωνα με τις κινεζικές Αρχές όλα τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν την Κυριακή στην Κασγκάρ συνδέονται μ’ ένα άλλο εργοστάσιο.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει προκύψει κάποιος συμπτωματικός ασθενής. Οι αρχές ανέφεραν ότι η λοίμωξή της κοπέλας εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας, χωρίς όμως να εξηγήσουν τους λόγους που πραγματοποιούσαν τεστ.

Τα νέα κρούσματα αποτελούν τις πρώτες λοιμώξεις που μεταδόθηκαν εντός της κοινότητας στην κινεζική ενδοχώρα από τις 14 Οκτωβρίου. Τον Αύγουστο εμφανίστηκε ένα νέο κύμα Covid-19 στην Σιντζιάνγκ, το οποίο οδήγησε σε lockdown που θύμιζε «εμπόλεμη κατάσταση» στην πρωτεύουσα Ουρούμτσι. Όμως από τις 15 Αυγούστου και έπειτα δεν είχαν εντοπιστεί άλλα κρούσματα στην περιοχή.

Τα σχολεία στην πόλη έκλεισαν και δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων σε άλλες πόλεις, εκτός κι αν επιδείξουν αρνητικό τεστ.