Κορονοϊός: Περισσότερα προσωρινά νοσοκομεία σχεδιάζει η κυβέρνηση της Πολωνίας

Η Πολωνία πιθανόν να θέσει σε τηλεκπαίδευση τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ματέους Μοραβιέτσκι. Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει περισσότερα προσωρινά νοσοκομεία και 13.000 νέες νοσοκομειακές κλίνες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Άνταμ Νιντσιέλσκι, μιλώντας στην κάτω βουλή, είπε ότι έως και το 30% όλων όσοι μολύνονται με τον κορονοϊό στη χώρα μπορεί να καταλήξουν στο νοσοκομείο. «Από μελέτες των ειδικών μας (προκύπτει ότι) περίπου το 20% με 30% των νέων κρουσμάτων κορονοϊού μπορεί να καταλήξουν στο νοσοκομείο, που σημαίνει ότι καθημερινώς μπορεί να έχουμε έως και 2.000 με 3.000 νέες εισαγωγές ασθενών με covid-19», δήλωσε.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Πολωνία διπλασιάστηκε σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες και πλέον ξεπερνά τα 200.000, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, το οποίο ανακοίνωσε νέο ημερήσιο ρεκόρ 10.040 νέων μολύνσεων.

Η Πολωνία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 202.579 κρούσματα covid-19 και 3.851 θανάτους. Ξεπέρασε το όριο των 100.000 κρουσμάτων στις 4 Οκτωβρίου. Ο σύμβουλος της πολωνικής κυβέρνησης για την επιδημία του κορoνοϊού Αντρέι Χόρμπαν είχε δηλώσει ότι τα 10.000 νέα κρούσματα ημερησίως είναι το ανώτατο όριο που μπορεί να διαχειριστεί το σύστημα υγείας.