Βαρθολομιό Ηλείας: Με «μεθόδους Μανωλάδας», απάντησε αφεντικό σε μετανάστη εργάτη που ζήτησε τα δεδουλευμένα

Ο μετανάστης εργάτης γης, Μπιλάλ Οντίν, την Κυριακή 18/10, το πρωί στο Βαρθολομιό Ηλείας, ζήτησε από το αφεντικό του που του χρωστούσε 5.000 ευρώ να τον πληρώσει. Ο γιος του αφεντικού προχώρησε σε άγριο ξυλοδαρμό, συνεχίζοντας την γνωστή παράδοση των ρατσιστών αφεντικών της Νέας Μανωλάδας, όταν έβαψαν τα φραουλοχώραφα με το αίμα των εργατών γης που απαιτούσαν τα δεδουλευμένα. Τον μετέφεραν χωρίς τη θέληση του από το κατάστημα τους όπου πουλάνε πατάτες σε χωράφι και τον χτύπησαν εκεί.

Ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με χτυπήματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο και το σώμα.

Οι μέθοδοι των αφεντικών τύπου Νέας Μανωλάδας όχι μόνο δεν έχουνε εξαλειφθεί, αλλά καλά κρατούν, εκβιάζοντας ιδιαίτερα τους μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά να δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια και να πληρώνονται όποτε επιθυμεί το κάθε αφεντικό.

Καλούμε τα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα Ηλείας, Αμαλιάδας, Πύργου και Πάτρας, τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και το αντιρατσιστικό κίνημα που οργάνωσε την μεγάλη κινητοποίηση στη Νέα Μανωλάδα, να καταδικάσουν την ρατσιστική εργοδοτική επίθεση κατά του μετανάστη εργάτη, να απαιτήσουν την τιμωρία του δράστη και την «άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μεροκάματων».

Είναι ώρα να μπει τέλος στην ομηρία χιλιάδων μεταναστών εργατών γης και να νομιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι. 


Κοινή ανακοίνωση, 10/10/2020

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ