Εκλογική Διακήρυξη ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Εργαζομένων Δρομοκαΐτειου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 21 Οκτωβρίου 2020 διεξάγονται εκλογές, για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο σωματείο και για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Σε μια χρονική συγκυρία, εν μέσω του δεύτερου πανδημικού κύματος του κορονοϊού και της 10ετούς οικονομικής κρίσης, για τους υγειονομικούς υπαλλήλους, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, την εργατική τάξη και τους ανέργους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως αντιμετωπίζει την πανδημία του κορονοϊού είναι επικίνδυνη για την υγεία του λαού μας. Παράλληλα, αξιοποιεί την πανδημία για να πλήξει βασικά εργασιακά, κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα, ακόμη και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Η κυβέρνηση, ακόμα και σήμερα, επαίρεται ότι αντιμετώπισε θετικά την πρώτη φάση της πανδημίας, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επικαλούμενη το μικρό αριθμό θυμάτων. Αποκρύπτει, όμως, το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει το Φλεβάρη του 2020, οφείλονταν κυρίως, στο φόβο της κατάρρευσης ενός ανεπαρκούς υγειονομικού συστήματος, για την κατάσταση του οποίου έχουν τεράστιες ευθύνες και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η πραγματικότητα είναι πως ο λαός έσωσε το λαό, με την ωριμότητα και την ευθύνη που επέδειξε καθώς και με την αυταπάρνηση των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας(ΕΣΥ) και γενικά στις δημόσιες υπηρεσίες της πρώτης γραμμής.

Η κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας επιδεινώνεται

Η κυβέρνηση ΝΔ, όλο αυτό το διάστημα, όχι μόνο άφησε αναξιοποίητο τον χρόνο που της δόθηκε για να θωρακίσει το ΕΣΥ, αλλά προχώρησε στην υλοποίηση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της. Δεν αύξησε τις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία, δεν έκανε τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δεν προέβη στην ίδρυση και λειτουργία νέων ΜΕΘ και στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, ενισχύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα και χρησιμοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα για την προώθησή τους. Το μέλλον που προδιαγράφεται για τους εργαζόμενους είναι ζοφερό, όπου εφαρμόζει εναλλάξ, χειροκροτήματα – επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και καταστολή, ενώ για τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα ΜΜΜ, αυξημένη χρηματοδότηση.

Το Δρομοκαΐτειο δεν αποτελεί εξαίρεση

Το προσωπικό, ιδιαίτερα το ιατρονοσηλευτικό, εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες και στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης, πρώτα και κύρια λόγω υποστελέχωσης.

Επαρκής χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για ασφαλή λειτουργία,ώστε να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Απαιτούμε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, την ανακαίνιση-αναδιάταξη των νοσηλευτικών τμημάτων, πλυντήρια, μαγειρεία, διαχείριση υλικού και εφημερείο(εξεύρεση νέου κτηρίου), σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Οργανωμένη Παθολογική κλινική, που θα απονέμει την ειδικότητα παθολογίας Προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ καλεί τους συναδέλφους συσπειρωμένους(μόνιμους και συμβασιούχους) για ένα αγωνιστικό σωματείο, σε συντονισμό με συλλογικότητες και με κοινωνικούς φορείς της πόλης.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  • Δημόσια-δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Αύξηση των δαπανών για την υγεία. Κατάργηση της ΑΕΜΥ Α.Ε, τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στα νοσοκομεία(ΣΔΙΤ).Σε αντίθετη κατεύθυνση, από τις νεοφιλελεύθερες-καπιταλιστικές επιλογές της κυβέρνησης, ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων της υγείας.

  • Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που να καλύπτουν τις ανάγκες του ΕΣΥ. Ατομικά Μέσα Προστασίας. Μαζικά μοριακά τεστ από Δημόσια Εργαστήρια,δωρεάν.

  • Ουσιαστική Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση με ολοκληρωμένο δίκτυο Ψυχικής Υγείας. Άμεση ένταξη των ιδιωτικών Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, υπό Δημόσιο έλεγχο.

  • Εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας(μια 8ωρη νυκτερινή βάρδια την βδομάδα, 12ωρη ελάχιστη ανάπαυση, όχι πρωί-νύχτα και απόγευμα-πρωί. Υγιεινή και Ασφάλεια της εργασίας

  • Ένταξη των Υγειονομικών στα ΒΑΕ. Αύξηση και διεύρυνση και σε άλλους κλάδους.

  • Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων(ΣΟΧ), σε αορίστου χρόνου(ΣΑΧ).

  • Ακύρωση της μνημονιακής αξιολόγησης,της στοχοθεσίας και των οργανογραμμάτων στο δημόσιο.

  • Ακύρωση των αντεργατικών διατάξεων για το δικαίωμα στην απεργία. Ακύρωση της επικείμενης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Το Σωματείο μας

H πλειοψηφούσα Δημοκρατική παράταξη(ΔΗΠΑ) στο σωματείο, εξακολουθεί να διακατέχεται από αλαζονεία, αυταρχισμό και με τη στάση της κατάφερε την αποσυσπείρωση, την παραίτηση των εργαζομένων, από τις δράσεις του σωματείου και τις γενικές συνελεύσεις. Επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης, ως γνήσιος εκφραστής του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού, κατάφερε να δημιουργήσει διαχωριστικές γραμμές, ανάμεσα σε μόνιμους και συμβασιούχους εργαζόμενους.

Απαιτούμε ένα Σωματείο αλληλέγγυο, δημοκρατικό με σαφή ταξικό προσανατολισμό, να εμπνέει τους εργαζόμενους, να αναδεικνύει τα προβλήματα και κυρίως να οργανώνει εργατικούς αγώνες, στην κατεύθυνση της ανατροπής των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών.

Η ΠΟΕΔΗΝ

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΔΗΣΥ-ΔΑΚΕ), αντί να συμμετέχει σε περιοδείες, ενημερώσεις, γενικές συνελεύσεις στα σωματεία των νοσοκομείων, για την ανατροπή των ανθυγιεινών πολιτικών της κυβέρνησης, αρκείται σε επικοινωνιακού τύπου δράσεις,φιέστες- αντάμα με τα συστημικά ΜΜΕ.

Η παράταξή μας, καλεί τους εργαζόμενους να «γυρίσουν την πλάτη», στο γραφειοκρατικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό της (ΔΗΣΥ-ΔΑΚΕ) και στην αφωνία της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΡΜΑ(ΣΥΡΙΖΑ).

Όλες αυτές οι παρατάξεις επιχειρούν να μετατρέψουν την απογοήτευση και την αδράνεια, σε παραίτηση και αποδοχή της μεταμνημονιακής τους βαρβαρότητας από τους εργαζόμενους.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, παρέμεινε και παραμένει, πιστή σε αξίες και αρχές του γνήσιου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και δεν έκανε βήμα πίσω από αυτές. Κυρίως, δεν υποτάχθηκε στο δέλεαρ του κυβερνητικού συνδικαλισμού, φαινόμενο πολύ συνηθισμένο στο συνδικαλιστικό χώρο και μία από τις βασικές αιτίες απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με αίσθημα ευθύνης, ζητάμε την ψήφο σας, ώστε να αγωνιστούμε μαζί και να πετύχουμε την ανατροπή των ανθυγιεινών πολιτικών με συλλογικό πνεύμα και ταξική συνείδηση.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ προτάσσει την Αλληλεγγύη, την Δημοκρατία και τις Συλλογικές Διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων με ταξικό προσανατολισμό, απέναντι στις αντιδημοκρατικές πρακτικές των θεσμικών οργάνων της πλειοψηφίας στην ΠΟΕΔΗΝ (ΔΗΣΥ-ΔΑΚΕ) και στο Σωματείο (ΔΗΠΑ).

Στηρίζεται από το ΜΕΤΑ – Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

Οι υποψήφιοι για την εκλογή στο ΔΣ στο Σωματείο – Αντιπρόσωποι στην ΠΟΕΔΗΝ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΟΥΛΑΜΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΣΕΡΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΤΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΦΝΗ

Νοσηλευτής

Επόπτης Δημ. Υγείας

Κοινωνική Λειτουργός

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

για ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ – ΤΑΞΙΚΟ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ